Det var lite å gjøre med laget fra Austbø, "Austbø Lego-mafia,"  som var suverene vinnere i år som i fjor.

Og spesielt var det selve robotkonkurransen som stjal oppmerksomheten. Og her utmerket austbø-laget seg spesielt.

For med 325 poeng i finalerunden plasserte laget seg som det fjerde beste i hele Skandinavia, og nest best i Norge. Så hadde da også austbø-laget valgt en helt annen utforming på sin robot enn noen av de andre lagene.

Tre klasser fra Herøy Etter innledende runder av robotkjøringen gikk både "Lego Hunters" fra 7. klasse, "Team Elias" (9. klasse) og 8. klassen - alle fra Herøy sentralskole - vdere til mellomrunden.

"Team Elias" måtte i semifinalen se seg slått av de suverene vinnerne fra Austbø og la dermed beslag på 4. plass, mens "Lego Hunters" kapret 5. plassen sammen med blant andre 8. klassen.

Fine priser til Herøy Selv om det er robotkonkurransen som får størst oppmerksomhet ligger det kanskje like mye prestisje bak enkelte av de andre prisene som ble uttdelt lørdag.

Innsiktsprisen gikk til "Team Elias" som har jobbet med klimaendringenes innvirkning på oppdrettsnæringa og Marine Harvest.

Profileringsprisen var det 8. klassen som stakk av med, mye takket være sceneshowet.

Også 7. klasse fikk mye oppmerksomhet, kanskje spesielt for sin teorioppgave om en framtidig bruk av vann og bakepulver som drivstoff for biler. Laget ble også intervjuet av blant andre Helgeland Arbeiderblad om oppgaven.

Alt i alt gjorde alle tre klassene fra sentraskolen sine saker megt bra  First Lego League.