Selv om mange av de gamle lederne og styremedlemmene i de ulike undergruppene fortsetter har det også kommet en del nye peroner inn i styre og stell i idrettslaget. I fotballgruppa har nyvalgte Morten Hanssen tatt på seg ledervervet mens mangeårige leder Heidi Nilsen fortsetter som "bare" kasserer i det nye styret. I hovedstyret kommer Frode Mathisen inn som ny kasserer mens Lars Norum trer inn som ny sekretær.

Her er det nye hovedstyret i Herøy idrettslag:

- Kirsti Iversen, leder
- Lise Theimann, nestleder
- Frode Mathisen, kasserer (ny)
- Lars Norum, sekretær (ny)
- Astrid Nilsen, styremedlem
- Bente Karlsen Moe, styremedlem

Varamedlemmer er Geir Berglund og Tanja Jakobsen (ny)

Hovedstyret har med seg følgende ledere fra undergruppene:

- Morten Hanssen, fotball (ny)
- Astrid Reinertsen, badminton
- Frode Nilssen, friidrett
- Inge Brunsvik, bordtennis
- Raymond Jenssen, motocross 
- Øyvind Kvale, barnetrim

Plass til alle
- Herøy idrettslag skal være et idrettslag med plass til alle. Det skal være et lag å trives i, og de voksne skal ha et bevisst forhold til dette med å skape et godt miljø i gruppa si. Dette betyr at vi tar barn/ungdom på alvor, og der det er utfordringer, jobber vi med disse. Trenger en hjelp, er hovedstyret et godt utgangspunkt for veien videre. Alle voksne skal være gode forbilder for de som er yngre i laget, sier leder Kirsti Iversen.

Tilhørighet
Kirsti Iversen sier at Herøy idrettslag (HIL) har satset bevisst på dette med tilhørighet.

- I dette arbeidet har vi kjøpt HIL-gensere, HIL-skjorter, Buff og vi støtter hver treningsdrakt med store summer. Dette for at alle skal ha råd til å kle seg i HIL-klær. Med hjelp fra hjørnesteinsbedrifta vår Marine Harvest har vi fått dette til, sier Iversen.

- Det skal innebære stolthet å ta på seg drakta, og de voksne må lære de yngste at det fins regler når en representerer HIL. Vi skal være gode ambassadører for Herøy idrettslag, fortsetter Iversen.

MOT
MOT er en ideell organisasjon som ble stiftet av Johann Olav Koss, Atle Vårvik, Rune Bratseth og Dag Otto Lauritzen den 22. februar 1997. Organisasjonen ledes av Atle Vårvik, og samarbeider med kommuner og lokalsamfunn med mål om å skape varmere og tryggere oppvekstmiljø for ungdom. MOT har utviklet egne program rettet mot ungdomsskoler, videregående skoler og ungdoms fritidsarenaer, som ungdomsklubber og idrettsklubber.

- Herøy skole har arbeidet mye med MOT de siste årene og jeg håper dette også blir en naturlig del av HIL og at jeg får det nye styret til å ta tak i dette arbeidet, sier Kirsti.

Mange å takke
Kirsti ønsker å takke alle som står på for idrettslaget.

- Uten dere hadde det vært vanskelig å drive et lag slik vi gjør. Takk til alle de som stiller på dugnad, som bruker mange timer i løpet av året som trenere, styremedlemmer, lagledere og reiseledere. Dere gjør en utrolig viktig jobb, avslutter mangeårig leder i idrettslaget Kirsti Iversen.