Kirsti Iversen er nå i gang med sitt sjette år som leder i Herøy IL og hun kan være stolt av å lede et lag som ser ut til å drive meget godt. Hun er nok dessuten en meget populær leder siden hele det sittende hovedstyret tok gjenvalg.

Herøy IL består av undergruppene bordtennis, badminton, friidrett, motocross og fotball der fotballgruppa er den som har flest medlemmer.

Mange fra samme familie
Bordtennisgruppa i idrettslaget består ikke av så mange aktive, men har flere gode spillere som står øverst på pallen i mange turneringer.

På grunn av at nesten halvparten av de aktive spillerne kommer fra de to familiene Gullesen og Grande kommenterte kasserer Line Roan at det naturligvis kan bli litt lite for få foreldre å dele oppgavene på i forhold til inntektsbringende arbeid. Inge Brunsvik er leder i bordtennisgruppa og hele styret tok gjenvalg. Med seg i styret har han Erlend Sjåvik, Kristin Grande, Line Olsen Roan, Torkjel Gullesen og Silje Sandstrak som vara.

Gode resultater i badminton
Badmintongruppa er den nest største gruppa i Herøy IL med sine 46 medlemmer. De har hatt et aktivt år i 2013 og deltatt på mange stevner der flere av de aktive har vunnet sine klasser. De har også arrangert eget stevne og badmintonskole og i slutten av januar i år arrangerte de et meget vellykket kretsmesterskap. Badmintongruppa ledes av Astrid Reinertsen. Med seg i styret har hun Torgeir Lenning, Sonja Salamonsen (ny), Knut Prestø, Stian Prestø, Kent Roger Sandvær, Håvard Bjertnes og Elin Hanssen som varamedlem (ny).

Mangler lagerplass
Friidrettsgruppa er en relativt nystartet gruppe i idrettslaget og har aktive i alderen 1. – 5. klasse Alle som hadde lyst fikk delta på Rana-lekene og de arrangerte Solheim rundt/Flostad rundt under Herøydagan i 2013. I desember arrangerte de også nissemarsj. Trener og styremedlem Elin Hanssen påpekte at de sliter med at de mangler en del utstyr og sliter med dårlig lagerplass i Herøyhallen. Mangel på lager fører også til at utstyr fort kan bli ødelagt. Leder i friidrettsgruppa er Frode Nilssen og han har Hanne Gabrielsen, Siv Hestmark (ny), Elin Hanssen, Gunn Lise B. Hansen og Cecilie Sørøy med seg i det nye styret. Varamedlemmer er Arnt Harry Bastesen og Oddbjørn Lorvik (ny).

Fortsetter som leder
Den største gruppa i idrettslaget er fotballgruppa og i 2013 hadde de med 8 egne lag i seriespill i tillegg felles junior- og seniorlag i FK Herøy/Dønna. De hadde også 5-6 guttespillere som spilte på laget til Dønna IL. I tillegg til seriespill har fotballgruppa arrangert flere egne cuper og fotballskole. Gruppa driver meget godt både sportslig og økonomisk og hadde et overskudd på rundt 40 000 til tross for at de hadde utgifter på rundt 360 000 kroner.

Leder i fotballgruppa Heidi Nilsen hadde før årsmøtet signalisert at hun ønsket å fratre som leder i gruppa, men etter at valgkomiteen som består av Arnt Isaksen og Ola Loe hadde arbeidet iherdig uten å finne andre kandidater sa Heidi seg villig til å fortsette et år til.

Hilde Olsen gikk ut av fotballstyret etter å ha vært med i over 10 år. Yngve Magnussen gikk også ut av styret og det nye fotballstyret består foruten Heidi av Jan Tore Theimann, Ingeborg Skorem, Gunn Lise B. Hansen, Halvard Jakobsen (ny), Tom Erik Miklasen og varamedlemmene Geir Hågensen og Bjørn Håland.

Håper på godkjent bane i 2015
De som driver med motocross har på grunn av mangel på godkjent bane ikke hatt noen aktivitet det siste året, men styret arbeider med å få banen godkjent. Raymond Jensen fra motocrossgruppa roste kommunen for det arbeidet de har gjort i saken og håper å ha en godkjent bane på plass i 2015.

Opptatt av merkebygging og sunt fokus
Herøy IL med leder Kirsti Iversen i spissen er opptatt av at medlemmene i idrettslaget skal være stolte av laget sitt. I fjor fikk de en avtale med hjørnesteinsbedriften Marine Harvest der de gikk inn og støttet idrettslaget med 50 000 kroner ekstra til ny Herøy IL-drakt. Denne er blitt svært flott og populær og lederen sa i sin avslutningstale at hun håper de kan få videreført avtalen.

- Det er viktig å føle tilhørighet og være stolte av plassen vi bor på. Det er derfor naturlig at vi har den største arbeidsplassen i kommunen med som samarbeidspartner, sier Iversen.

- I året som har gått har vi også vært opptatt av at det skal være et sunt fokus på våre idrettsarrangementer. Fotballgruppa har gått i spissen for dette og avskaffet brussalg på fotballkamper i aldersbestemte klasser. Alle spillere får også gratis frukt på alle kamper, sa en entusiastisk leder Kirsti Iversen.

Tak over tribunen på Herøy stadion
Ronny Jensen er leder i FK Herøy/Dønna og han har tatt initiativ til å prøve å få realisert tak over tribunen på Herøy stadion. Det jobbes med flere alternativer og Ronny håper og tror dette kan bli realitet om ikke så altfor lenge.