Dette er fjerde sesong av «juleradioen», som har vært oppe i 2010, 2011, 2013 og nå altså i 2015. Spillelista blir stadig lengre for hver sesong som går, ettersom nye julesanger og juleminner kommer til.

- Idèen med «juleradioen» er at jeg leter opp julesanger som ikke er blant de mest brukte, så arrangerer jeg sangene og inviterer både unge og voksne herøyfjerdinger inn som solister. Andre herøyfjerdinger blir spurt om å fortelle juleminner fra Herøy, og her prøver jeg etter hvert å få historier fra alle plasser i kommunen vår, forteller kulturskolerektor Reidar Moursund.

Nye juleminner
Årets nye juleminner kommer fra Helga Grønbech fra Tenneset på Tenna, Rigmor Paulsen fra Hjelmsøya, Gerd Logan fra Skibbåtsvær og Hans Inge Fagervik fra Seløy. I tillegg kommer juleminnene fra tidligere sesonger.

- Jeg setter stor pris på alle som stiller opp og deler minner med oss, det er verdifullt! Jeg nevnte da juleradioen var på lufta sist (2013), at vi ikke hadde bilder av de som deler juleminner med oss, og at det skulle vi få på plass til neste gang. Det har vi nå fått til og i bildemontasjen til høyre kan dere se bilde av alle som har vært med å fortelle juleminner fra Herøy, sier Moursund.

Seks nye innspillinger
- I år har vi seks nye innspillinger med julesanger, og på disse seks sangene er hele 28 herøyfjerdinger involvert. Dere kan se bilde av alle sammen her og 1. desember får dere presentert hvilke sanger dette er og hvem som deltar på hver innspilling. I tillegg blir også tekstene på sangene presentert. Etter årets sanger kommer også de 21 sangene fra tidligere sesonger i tillegg til alle juleminnene.

- Jeg håper dere får glede av å lytte på «Kulturskolens juleradio», avslutter Moursund.

En av de som er solist på årets juleradio er Kristin Markås Mellingen og vi har tatt oss en prat med henne for å høre hva hun synes om et slikt oppdrag. Mange herøyfjerdingen har tidligere hørt Kristin synge ved flere anledninger der hun har gjort seg bemerket med sin flotte sangstemme.

Hva synes du om å spille inn en julesang i studioet til kulturskolen?

- Det synes jeg var kjempeartig og lærerikt. Jeg har aldri tidligere vært i studio og i starten var det derfor veldig rart å høre sin egen stemme. Jeg tror også at man ved å jobbe på denne måten klarer å få til til mer enn man trodde var mulig, sier Kristin Markås Mellingen.

Kulturskoleradioen blir gjort tilgjengelig på Herøyfjerdingen 1. desember.