Sandvær Vel fikk i kommunestyret før jul i fjor i fjor opsjon på overdragelse av Sandvær skole/grendehus vederlagsfritt. Opsjonen tidsbegrenses til 1. mai 2011. Fullmakt Rådmannen fikk da fullmakt til å overføre eiendommen så snart Sandvær Vel i samarbeide med ungdomslaget hadde funnet en passende eieform. Det hører med til vedtaket at grendeutvalget i Sandvær skal uttale seg i saken før overdragelsen skjer. Bedt om utsettelse Sandvær Vel har i ettertid bedt om utsettelse av opsjonsfristen på grunn av en del uavklarte forhold rundt skolen, blant annet en bruksrettsavtale som ble inngått i 1986 mellom Herøy kommune og Sandvær U.L.(UL Skjærgård). Denne bruksrettavtalen ble inngått på grunn av skolen/grendehuset fikk et tilskudd fra STUI-midlene. På grunn av av at kommunen er del av dette har de fått en forlengelse av opsjonen. Henvendt seg til kommunen

Sandvær Vel og UL Skjærgård har henvendt seg til kommunen for å få ryddet i dette forholdet.

STUI-midlene har normalt en bindingstid på 20-25 år. Det vil si maksimalt til i 2011. Avtalen mellom Sandvær U.L og kommunen sier ingen ting om varighet men er noe bundet opp mot skoledriften.

Skoledriften er for lengst avsluttet. Det er vanskelig å ta en enkel og klar konklusjon på kommunens forpliktelser i saken.

Bisto med løsning

Rådmannen fant det derfor riktig å bistå for å finne en løsning.

Derfor ble det avviklet et møte i Sandvær den 7.oktober i år med representanter fra UL Skjærgård og Sandvær Vel.

Forslag til avtale

I saksforberdelsene skriver rådmann Roy Skogsholm at ut fra det som er drøftet har han laget et forslag til avtale mellom U.L. Skjærgård, Sandvær Vel og Herøy kommune.

Avtalen er utsendt til Sandvær Vel og U.L. Skjærgård for at de skal ha muligheter for å komme med innspill til formannskapets behandling.

5000 i året

Denne avtalen vil påføre kommunen en årlig kostnad på kr. 5000 i 5-10 år.

I forhold til dagens kostnader til forsikring og strøm finner rådmannen dette forsvarlig.

Dette sikrer også et skolebygg som stadig forringes på grunn av manglende vedlikehold, skriver rådmannen som anbefaler formannskapet å slutte seg til avtalen slik at overdragelsen snarest kan gjennomføres i henhold til kommunestyrets vedtak.

Sakslista til møtet: 98/11: Stiftelse av felles destinasjonsselskap på Helgeland Helgeland Reiseliv 99/11: Renovasjonsgebyr 2011 100/11: Retningslinjer for tilskudd - prosjekt "Økt Bosetting". 101/11: Grendehuset Sandvær - overdragelse av rettigheter 102/11: Kommunedelplan for "Fysisk aktivitet og naturopplevelser 2012 - 2016" 103/11: Reguleringsplan - breddeutvidelse RV 828 fra Nord-Herøykrysset til Hestøya. 104/11: Søknad om tilskudd - prosjektering Saken er unntatt offentlighet i henhold til Offentlighetslovens paragraf 23. Trykk HER for å laste ned hele innkallingen med saksdokumenter. Møtet holdes i formannskapssalen.