Herøy kirke var nok mer enn alminnelig fylt sist søndag da sogneprest Knut Nordhaug holdt sin siste gudstjeneste og dag på jobb i Herøy.

Både Herøy Musikkorps, speiderne og sangeren Ragnhild Sjåvik bidro med fine toner under gudstjenesten.

Og prost Olav Rune Ertzeid var også til stede på gudstjenesten. Han benyttet anledningen i kirken til å takke Knut Nordhaug for godt utført tjeneste.

Fokekirkeprest - Du har fått være folkekirkepresten på en av de vakreste stedene. Her har du gjort tjeneste og du har "stått han a\'. Og hvis jeg skal beskrive deg som prest, så har du vært en diakonal prest som har vært nær menneskene i sorg og motgang, sa Ertzeid blant annet.

Prosten sa også at Nordhaug har vært en god folkekirkeprest som har vist et stort engasjement for kommunen, folket og for kirken.

Knut Nordhaug takket for fellesskapet i Herøy og mente han ville ta med seg mange gode minner når han forlot Herøy.

På den påfølgende kirkekaffen var det flere som fikk ordet for å takke Nordhaug for innsatsen i Herøy.

Her overrakte sogneprest i Dønna Tom Egil Nordengen gaver på vegne av prostiet og kollegene.

Betydd mye - Du har betydd mye for mange den tida du har vært i Herøy. Og du vil bety mye for mange dit du kommer i Kongsvinger, sa Nordengen blant annet.

Også prost Olav Rune Ertzeid overrakte gave til Nordhaug og ønsket god tur sørover. - Men jeg skulle ønske vi kunne beholdt deg her, sa han.

Også Unn Jakobsen fra kirkeforeningen i Herøy, leder i menighetsrådet Kari Karlsaune Haraldsen og kirkeverge Bård Grønbech (på vegne av de ansatte på kirkekontret) hadde ordet for å takke Nordhaug og hans kone Ruth for årene i Herøy.

En guttedrøm Knut Nordhaug takket for de pene ordene og sa blant annet at å komme til Herøy var en guttedrøm.

- Å bli kjent med folket, være en del av dere, møte overbærenhet - det har vært godt.

Jeg liker å være nær folket og å være Knut, uttalte Nordhaug og roste både staben på kirkekontoret, menighetsrådet og kirkeforeningen.

Han fikk blant annet et flott maleri av prestegården i Herøy, malt av Rolf Jørgensen. Henvendt mot bildet sa han:

- Jeg vil savne Herøy og tror ikke jeg vil ha godt av å se på dette bildet. Da vil jeg bare savne Herøy enda mer. Takk til bygda og takk til alle, sa Nordhaug til slutt.