- Dette er en god sak i seg selv. I tillegg har vi vår aktivitet tett knyttet opp til kysten og jeg vet at flere av våre ansatte har hatt behov for redningsskøyta.

Mangler 200.000 kroner Det sa fabrikksjef Kjell Stokbakken blant annet da han i dag ga klarsignal for overføring av pengene til innsamlingsaksjonen til Kjell Olav Johansen.

580.000 kroner koster et varmesøkende kamera som skal gjøre det lettere å finne folk i sjøen.

Så langt har Kjell Olav Johansen samlet inn rundt 380.000 kroner.

Det varmesøkende kamera vi klarer å samle penger til skal være ombord i Skuld. Dersom båten skulle bli plassert et annet sted, skal likevel kameraet forbli her i Nordland, sier Johansen.

38 år i selskapet Han var tidligere skipper ombord på Skuld, og har tilsammen 38 år i redningsselskapet.

- Jeg har dette i blodet, sier Kjell Olav Johansen til Herøyfjerdingen.

De 100.000 kronene som Marine Harvest har gitt til aksjonen blir satt inn på kanto, men Kjell Stokbakken hadde likevel med en handfast gave.

Bokgave - Dere får ta det som et tips fra Marine Harvest om utvidelse av menyen ombord, sa Stokbakken og overrakte boka "Polarsirkelmat" av kokken Svein Jæger Hansen.

Og Stokbakken fortsatte med å rose innsamlingsaksjonen til Kjell Olav Johansen.

- Da vi hørte om denne aksjonen bestemte vi oss for å være med, før det kom en henvendelse fra Johansen selv.

Setter pris på innsatsen Jeg håper det skal gå raskt å få kjøpt inn et slik kamera, for det er noe som vil utgjøre en forskjell. 

Vi setter pris på den innsats redningsselskapet gjør med å gjøre kysten tryggere og jeg håper Kjell Olav fortsetter sitt gode arbeid, sa Kjell Stokbakken.

Med på dagens lille høytidelighet var også skipsfører Odd Inge Riibe og styrmann Erika Paulin ombord i redningsskøyta Skuld og Kaare Stenseng, Halvard Jakobsen, Maria Jakobsen og Roar Isaksen fra Marine Harvest.