- Jeg er ikke tilfreds med at slike vedtak fattes, og kanskje kan vi bruke regionrådet for å få flere med på laget.

Skal vi få omgjort dette styrevedtaket, må vi øve press på nettopp styret. Og vi vet hvem som sitter der, uttalte ordfører Arnt Frode Jensen i formannskapet i dag.

Og de andre formannskapets-medlemmene var enige:

- Vi skal stå knallhardt på i denne saka. Hvem vil flytte hit med så dårlig trygghet?(Varaordfører Laila Furu Vold, Ap)

- Dette er kjempeviktig. Og det som står om følgetjenesten i brevet fra Helgelandssykehuset er ikke godt nok i 2007. Det virker som om de fødende bare kan sette seg på bussen. Det er ikke godt nok å måtte kjøre til Mo uten kompetente folk til stede. (Elbjørg Larsen, Ap)

- Sikkerheten er viktig og jeg er skuffet over at dette skjer mens samfunnet ellers flyter over av penger. (Bjørn Lund, Senterpartiet)

- Det er viktig at de fødende føler trygghet. Jeg vet at liknende sparetiltak også skjer andre steder, men der er det enklere med hensyn til kommunikasjon. (Knut Nordhaug, Høyre)

Saken gjelder: Fra 25. juni til 23. juli i sommer holder fødeavdelingen ved sykehuset i Sandnessjøen sommerstengt. Det skjer for at Helgelandssykehuset skal spare penger.

Det vil blant annet ramme fem kvinner i Herøy som har termin i dette tidsrommet. De har fått brev fra sykehuset om at de må føde i Mo i Rana, fire timers reise fra Herøy.

De fem kvinnene, som foruten Lenning og Karlsen Moe er Siv Hestmark, Thiti Chantikul og Heidi Furu, har også fått beskjed om at de får dekket reise på billigste måte.

Det er ingen jordmor med på denne turen og det er heller ingen garanti for at det vil være lege til stede dersom ambulanse skulle bli nødvendig.

I dag tirsdag 6. februar er Helse-, Sosial- og Omsorgssjef Siv Nilsen og kommunelege Inge Skauen i møte med Helgelandssykehuset

Her vil nettopp denne saka blir drøftet og ordfører Arnt Frode Jensen uttalte i formannskapetsmøtet at han avventer en orientering om utfallet fra disse samtalene.

Ordfører Jernsen og rådmann Skogsholm skulle egentlig møte, men dette møtet kolliderte med formannskapsmøtet