- Data er kjempeartig, er de fem deltakerne på datakurset skjønt enige om etter å ha gjennomgått begynnerkurset til Irene Heggelihaugen og Nina Helene Kristiansen.

I fire uker har fem helt herøyfjerdinger, helt uten tidligere dataerfaring, fått opplæring i å bruke internett, sende mail, litt bildebehandling og litt tekstbehandling.

Siste dag I går tirsdag var siste dag på kurset og de to kurslederne Irene Heggelihaugen og Nina Helene Kristiansen hadde laget oppgaver som deltakerne måtte løse på egen hånd.

- Det ble litt som en eksamen, men den kom alle veldig godt fra, smiler de to kurslederne når Herøyfjerdingen er innom.

Fått mye igjen Alle de fem kursdeltakerne har fått undervisning to ganger i uka i fire uker og svarer unisont på at de har fått mye igjen for disse ukene.

- Men vi er nok litt tunglærte og skulle nok hatt en uke til. Vi har imidlertid hatt tålmodige lærere som har forklart oss alt på en grei måte, svarer Magne Moe og de andre sier seg enige i det. 

Redd for å gjøre feil - Kanskje ligger vår tunglærthet litt i at vi er for forsiktige og er redde for å trykke feil, mener Magne Moe videre.

Heggelihaugen og Kristiansen er ikke helt enige i at deltakerne har vært tunglærte. - Vi er faktisk litt imponerte over hva deltakerne har fått til, sier de.

Facebook  Og skulle gjerne kjørt et påbyggingskurs med excel, word og powerpoint.

- Noen av deltakerne har prøvd seg på facebook og opprettet egen profil. Der har de også funnet Herøyfjerdingen, forteller de to kurslederne.

Påbyggingskurs Flere av kursdeltakerne var ikke i tvil om de vil melde seg på et kurs til for å lære mer.

Og vi ser ikke bort fra at noen av de har funnet veien hit til Herøyfjerdingen?