- Denne flyttinga vi gjør nå ser vi på som en ufrivillig skilsmisse, sa blant annet Knut Nordhaug da han i dag tirsdag takket kommunestyret for blomstene og de fine ordene fra ordfører Arnt Frode Jensen.

Da hadde ordføreren innledet med å si at dette var alt annet enn en gledelig ting:

- Noen ganger må man gjøre ting som ikke er så artig, som blant annet å takke noen av. Det gjelder spesielt når man har lært noen å kjenne som gode folk og som man kan samarbeide godt med - både som mennesker og politikere, sa Jensen og fortsatte:

- Dette er siste kommunestyre i Herøy for Knut og jeg ønsker å takke ham for utmerket samarbeid, sa ordfører Arnt Frode Jensen.

Og Knut Nordhaug takket med å karakterisere flyttinga som en ufrivillig skilsmisse.

- Min kone Ruth og jeg er enige om at vi aldri kommer til å bo på noe bedre sted enn Herøy. Vi har trivdes begge to, sa Nordhaug blant annet og begrunnet flyttinga med at kona ønsker å komme i jobb, mens det har vært vanskelig å finne ledig arbeid i Herøy.

I tillegg ønsker paret å komme nærmere familien på Østlandet. - Jeg kommer til å savne dere og Herøy, sa Nordhaug til slutt og fikk applaus fra kommunestyret.

Under den tradisjonelle julelunsjen for kommunestyret på Herøy Brygge rett etter var det Senterpartiets Bjørn Lund sin tur å takke Knut Nordhaug og ønske lykke til videre.

- Det var nærmest et sjokk da jeg fikk høre at du har sagt opp. Jeg kommer til å savne deg. Det er trist at du drar, det kunne blitt mange fine politiske slag i tiden framover, sa Bjørn Lund blant annet på vegne av ham selv og partiets andre representant i kommunestyret Kirsti Jakobsen Karlsen.

Han overrakte samtidig blomster til Nordhaug.

Nordhaug holder sin siste gudstjeneste i Herøy i slutten av februar.