Det er Foreningen Sagavegen som årlig utlyser totalt fire stipender til en bedrift og en foreningen/privatperson i henholdsvis Norge og Sverige.

Hvert stipend er på 5.000 kroner.

Både Herøy kommune og Dønna kommune er medlemmer av Sagavegforeningen (se mer nederst i saken)

Nyskaping Stipendiatene skal kunne premieres for utvikling og/eller nyskaping som er av betydning både lokalt og for hele Sagavegen.

Stipendiet kan også gå til en ideell organisasjon eller privatpersoner som har vist kreativitet, engasjement og utvikling som har gagnet lokalmiljøet og Sagavegen.

Stipendiene deles ut i forbindelse med Sagavegforeningens åresmøte i Åsele lørdag 21. mai.

Forslag til kandidater bes sendt senest 6. mai 2011 til: Foreningen Sagavegen c/o Vilhelmina kommun Näringsenheten S-912 81 Vilhelmina, Sverige goran.lidstrom@vilhelmina.se

For mer informasjon kan du kontakte sekretariatet Norge: Eva Ekroll DESTINATION HELGELAND 8901 Brønnøysund 75 01 80 00 post@destinationhelgeland.com

Dette er Sagaveien: Sagaveien eller Sagavegen (svensk Sagavägen) er en turistvei mellom Brønnøysund i Norge og Örnsköldsvik i Sverige.

Veien ble åpnet i 1967. Foreningen Sagavägenföreningen ble opprettet samme år.

Medlemmer er kommunene: Hattfjelldal, Grane, Vefsn, Dønna, Herøy, Vega, Vevelstad, Sømna, Brønnøy, Leirfjord og Alstahaug i Norge, og Vilhelmina, Åsele og Örnsköldsvik i Sverige.