Alle bes på generelt grunnlag om å være ekstra varsomme ved å bruke åpen ild uansett hvor i distriktet man befinner seg.

I kommunene Grane og Hattfjelldal meldes det om bra med snø og liten brannfare.

I Vefsn meldes det om normale forhold hva gjelder brannfare.

I kommunene Rana og Hemnes oppfordres det til ekstra aktsomhet i områder som ikke er dekt av snø.

Forbud
I resten av distriktet nedlegges det forbud mot bruk av åpen ild ute. Dette gjelder Sømna, Brønnøy, Vevelstad, Vega, Alstadhaug, Leirfjord, Herøy, Dønna, Nesna, Lurøy og Træna.

- Vi har hatt brann i Herøy og Dønna de siste ukene. Vi oppfordrer folk til og etterkommet forbudet som nå er besluttet. I vårt område er det en betydelig brannfare, hvis man ikke er forsiktig, sier lensmann Edvard Børø.

- Det er like tørt i Herøy som det er i Flatanger i Trøndelag, sier brannsjef Roy Nilssen.

Forsiktig med asken
- Når man bærer ut asken, vær sikker på at det ikke er glo, hell vann i for å være helt sikker. Brenning av trematerialer etc., skal ikke forekomme utendørs nå!  Vi er kjent med at dette har skjedd i Seløy-området i den senere tid, avslutter lensmann Edvard Børø.

- Herøy brannvesen oppfordrer folk til å utvise stor forsiktighet. Det er knusktørt i terrenget og selv en liten gnist kan starte en stor gress- og lyngbrann. Kombinasjonen ekstrem tørke og mye vind har forårsaket katastrofebranner i områder som har samme forhold som vi har. Vi må gjøre alt vi kan for å unngå å komme i en slik situasjon, avslutter brannsjef Roy Nilssen.

Les meldingen på Politiets hjemmeside, her.