- Godværet har kommet og lover å holde seg helga ut, smiler leder i Foreningen Herøydagan Åge Johansen der han holder oppsyn med alle som nå rigger seg til i Herøyhallen.

Det er mye som skal på plass, ledninger ligger klar på gulvet, folk haster omkring og alt er som det skal være. Det dirrer av forventningsfull nervøsitet.

Herøydagan er igang!

Torsdag ettermiddag og kveld var mellom 15 og 20 ungdommer med på improvisasjonsteater-kurset i aulaen. Og det er Åge Johansen og de to kurslederne Linda Mathisen og Ragnhild Lund godt fornøyde med.

Senere på kvelden torsdag var omkring 70 personer til stede på "Arctic Hymn Consert" i Herøy kirke.

- Både vi og kantor Kantor Ivar Jarle Eliassen og hans døtre Sunniva og Ingvil er veldig fornøyde med det. Det var god stemning og folk koste seg, sier Åge Johansen.

Bredt tilbud
- Vi har klart å skape et bredt tilbud som kan favne om alle aldersgrupper. Det er vi godt fornøyde med, sier Johansen.

Nå kan bare folk komme. Den kanskje største enkelt-hendelsen i dag er kulturkvelden i Herøyhallen. Artistservice holder akkurat nå på med å rigge til lys- og lydutstyr. 

I dag byr Herøydagan på følgende program:

16.00 Herøyhallen Herøydagskafe med loddsalg

16.30 Herøy sentralskoles aula Barneforestilling ”Charlotte og Murket” v/ Humorlosjen

17.30 Herøy sentralskoles aula Barneforestilling ”Charlotte og Murket” v/ Humorlosjen

18.00 Kirkegården Bekransning av fiskarbautaen

19.30 Herøyhallen Kulturaften m/ off. åpning av Herøydagan, utdeling av kultur- og kunstnerpris, presentasjon av Herøydagskunstner Janicke P. Ebbing, foredragsholdere Jørgen Skavlan og Dagrunn Grønbech, diverse underholdning ved blant annet Simen og Alexander, The Øyerts, Theory, dansegruppa ”Rabalder”, stopp, ikke mobb, Humorlosjen, barn fra sentralskolen, Astrid og Kristin, korpset med mer.


21.00 Herøy Ungdomsklubb Klubbkveld

23.00 Herøy Brygge Pubaften m/ rolig, behagelig musikk