Teaterstykket "Du ana ikje" bygger på en sann historie om Tor Henning som gjennom barne- og ungdomsskolen ble mobbet av de andre elevene. Vi får også innblikk i årene etter at han sluttet på skolen og hvordan han fortsatt sliter med senvirkningene.

Ekte møte
- Forestillingen baserer seg på samtaler som er gjort med Tor Henning gjennom intervju og nesten alt som blir sagt i forestillingen er ordrett slik Tor Henning har sagt det. På denne måten skal det føles som man får et ekte møte med han, sier Richard Olsen.

Premiere
- Det er første gangen Richard spiller denne forestillingen og det er jo litt stas at premieren er nettopp hos oss. Dette er et alvorlig og viktig tema og jeg tror at vi gjennom å fortelle denne historien vil engasjere og få folk til å tenke, sier inspektør Ann-Kristin Lenning ved Herøy skole.

- Teaterforestillingen er lukket og vises bare for elever og foreldre og etter at den er ferdig er det utarbeidet et eget opplegg av Høgskolen i Nesna der det arbeides med dette viktige temaet. Skolen vil også presentere hvordan vi arbeider med mobbing og blant annet orientere om vår mobbeplan. Vi har fått støtte fra Den kulturelle skolesekken i Nordland og Helgeland regionråd til forestillingen, sier Lenning.

Forestillingen "Du ana ikje" skal vises flere ganger med ulike elevgrupper fra 5. - 10. klasse fra torsdag til mandag, men skal vises spesielt for foreldre torsdag kveld.

Det presiseres at forestillingen torsdag kveld bare vises for foreldre/foresatte.

reklame for mobbeforestilling du ana ikje.jpg