Anne er for tiden ansatt som personalleder og bedriftsrådgiver ved HL Økonomiservice AS på Herøy. I følge bedriften har de en lokal strategi der de ønsker å bidra til at næringsforeningen og næringslivet i Herøy går bra, med 5 avdelinger på Helgeland og 21 ansatte.

HL Økonomiservice har vært med i foreninga siden oppstarten, hvor blant annet Anne har sittet som nestleder siden 2012. Foreninga har for tiden 27 medlemsbedrifter.

Med seg i styret har hun nestleder Truls Larssen, kasserer Svein Cato Jakobsen og Connie Albrigtsen, Torid Braseth som styremedlemmer. I tillegg er Arnt Erling Paulsen varamedlem til styret.

Godt samarbeid med kommunen
- Som leder synes jeg det er viktig at vi har et godt samarbeid mellom næringsforeninga, medlemsbedriftene og kommunen om alt av næringsutvikling og næringsarbeid i kommunen. Dette har vi også hatt i alle år, sier Karlsen.

Lunsjmøter
Herøy Næringsforening har 4 lunsjmøter i løpet av året for sine medlemsbedrifter der det tas opp ulike tema.

- Vi har god oppslutning om våre lunsjmøter og det er mellom 15 og 22 medlemsbedrifter representert på hvert møte, noe vi er godt fornøyd med. Lunsjmøtene er ellers et samarbeid med bankene Helgeland Sparebank, DNB, Sparebank 1 Nord-Norge, der bankene spanderer lunsjen, sier den nyvalgte lederen, Anne Karlsen.

Bred erfaring
Anne har bred erfaring fra arbeidslivet. Etter å ha jobbet noen år innen data hos Nixdorf Computer, flyttet hun med familien til Sandnessjøen i 1988, der hun etter hvert fikk «lang fartstid» fra rederiadministrasjon. I Sandnessjøen jobbet hun mer enn 23 år i Boreal (tidligere Helgelandske) før hun flyttet til Herøy. Her har hun jobbet 3 år som personalleder for Norsk Fisketransport før hun begynte å jobbe i HL Økonomiservice senhøsten 2014.