Førsteklassingene er naturligvis nysgjerrige på det meste og derfor også interessert i hva som foregår på kulturskolen. Derfor inviterte Reidar Moursund klassen på besøk for en liten omvisning og orientering.

Minikonsert
Kulturskolen har tradisjon for å ha mange ulike band og denne gangen var det et band bestående av Frida Prestø (trommer), Hanna Johansen Bårdgård (keyboard), Odin Hestmark Dalen (gitar), Ida Olsen Dahlen (gitar) som framførte "Break free" til årets førsteklassinger. Bandet har ingen faste vokalister og derfor var det de fire sangelevene Thea Wang, Mia Skipnes, Ingrid Kilvær og Dilana Holstad som tok seg av vokalen mens det var Reidar Moursund som for anledningen trakterte bassgitaren.

Bandet virket forøvrig meget godt samstemt og det låt riktig så bra fra de unge musikerne.

Fra 3. klasse
Ikke før elevene begynner i 3. klasse er det anledning å søke om plass i kulturskolen i Herøy, men Reidar synes det kan være lurt at førsteklassingene allerede nå blir litt kjent med kulturskolen som ligger i samme bygg som de holder til på skolen.

- Det har vært litt problemer med at en del av førsteklassingene forstyrrer øvingen med å banke på vinduer og prøver å få sett hva som foregår på kulturskolen. Når vi gjør opptak kan dette være et problem. Ved å invitere dem på et besøk håper og tror jeg at dette vil avta, sier Moursund.