Vi treffer Kine Susann i kontorlokalene på Færøyvågen på Sør-Herøy. Her har hun kontorfellesskap med Johnny Birger Hanssen, Jonny Hansen og Arnt Erling Paulsen som alle arbeider i det Lovund-baserte firmaet Nova Sea. Johnny Birger er områdeleder Sør som strekker seg fra Vega til Træna. Arnt Erling og Jonny arbeider begge med logistikk. De har solid og bred erfaring fra drift av brønnbåtselskap.

Doktorgrad
Kine forteller at hun i likhet med de fleste andre ungdommer hadde lyst til å komme seg bort fra Herøy etter at hun var ferdig med videregående skole.

Hun flyttet fra Herøy i 2006 for å studere i Tromsø og etter 5 år hadde hun tatt mastergrad i molekylær bioteknologi. Etter dette jobbet hun et år i Tromsø før hun begynte med doktorgradsstudier i Bergen i 2012. Den 27. november 2015 disputerte hun for ph.d.-graden ved Universitetet i Bergen med avhandlingen: «Autoimmunity and viral immunity in Addison’s disease».

- Etter at jeg var ferdig med doktorgradstudiet var jeg usikker på hva jeg skulle gjøre. Selv om jeg begynte å lengte tilbake til Herøy hadde jeg ikke noe håp om at jeg skulle få meg jobb i heimkommunen. Da det ble utlyst ei ny stilling som produksjonsbiolog i Nova Sea søkte jeg og fikk til min store overraskelse stillingen, sier Kine.

- Jobben min innebærer noe annet enn det jeg holdt på med tidligere. Nå jobber jeg med forskning i praksis og følger opp de biologiske faktorene i anleggene til område sør i Nova Sea. Stillingen er enda under utvikling, men mye av tiden går med til rapportering og dokumentasjon, i tillegg til en god del reisevirksomhet til de ulike anleggene. Det er viktig at vi har alt i orden for blant annet gi bedriften et godt omdømme, sier Edvardsen. 

I og med at Herøy allerede har et miljø med flere arbeidsplasser tilknyttet bedriften fikk Kine kontor og base i Færøyvågen på Sør-Herøy. Hun bor nå på hjemplassen Brasøy, men er allerede i full gang med å få seg egen bolig.

Viktig med boligtilskudd
Kine forteller at hun og samboeren har kjøpt seg hus i det nye borettslaget på Ibarneset.

- Samboeren min bor foreløpig i Bergen, men skal flytte nordover etter at huset er ferdig. Vi søkte og fikk boligtilskudd fra kommunen og dette er jeg svært takknemlig for. Dette var en viktig faktor for at vi bestemte oss for å få oss eget hus. Huset skal være ferdig 1. desember, men jeg tror det kan bli ferdig før, sier Kine.