Herøy Marine Næringspark er fortsatt stedet Einar Roan kjører til når han skal på jobb.

Og fortsatt ligger inntektsgrunnlaget for arbeidsgiver under vannflata.

Men nå er det laks og Marine Harvest som gjelder. Også innholdet i arbeidsdagen er annerledes.

Mer på fag - Hos Seløy Undervannservice AS hadde jeg er mer overordnet jobb. Her hos Marine Harvest skal arbeidet gå mer på fag, system og organisering.

Selv om dette er en helt annen type virksomhet, er min jobb mer inne på det konkret faglige i forhold til min bakgrunn, sier vedlikeholds-ingeniør hos Marine Harvest Einar Roan til Herøyfjerdingen.

Og legger til: - Jeg så utlysningen til Marine Harvest hvor de søkte etter en litt annen kompetanse for å komplettere fagmiljøet. Dette virket så spennende at jeg søkte.

Og Marine Harvest er jo en spennende bedrift og arbeidsgiver, i tillegg til å være en stor organisasjon. I tillegg har bedriften en moderne ledelse som tenker offensivt.

Ansettelsen av Kaare Stenseng i en trivselsfremmende stilling vitner om det, sier Einar Roan.

Bistå teknisk sjef Hos oppdrettsgiganten skal Roan bistå teknisk sjef Henry Jarle Sortland i arbeidet.

Han har brukt tiden siden han kom til Marine Harvest på å gjøre seg kjent med systemene på fabrikken og fått innføring i kvalitets-systemet, vært i produksjonen og sett på forholdene.

Plania - Marine Harvest har kjøpt inn et nytt vedlikeholdssystem – Plania - som skal implementeres.

I dag har Øyvind Sjåvik hand om dette arbeidet.

Etter hvert skal dette over i en mer operativ driftsfase og vil da falle inn under mitt ansvarsområde, avslutter Einar Roan som syns den nye jobben virker meget interessant.