Både Annette og Kaare har vært aktive ressurspersoner i den tida de har bodd i Herøy, men nå har de bestemt seg for å flytte sørover, hovedsaklig for å komme nærmere familien. De flytter til Svelvik  i begynnelsen av juli.

Annette skriver til Herøyfjerdingen om begrunnelsen for hvorfor de reiser fra Herøy:
Det er med tungt hjerte vi har tatt avgjørelsen om å flytte fra Herøy. Vi har hatt sju flotte år her som familie. Uansett når vi skulle ha reist herifra ville det vært vanskelig.Her har vi investert mye. Her har vi opplevd, delt, fått og vært med på så mye med så mange.

Familie, slekt, og venner sørpå har i de elleve åra vi har bodd i Nord-Norge stått i kulissene og håpa vi en gang skulle vende nesa sørover igjen. Etter hvert som ungene har vokst til, har vi sett mer av savnet deres etter nettopp disse nøkkelpersonene i livene deres. Det å nettopp ikke ha noen av «våre» rundt oss har gjort oss mer utsatt og sårbare, naturlig nok.  I grunn reiser vi nå av samme grunn som dere blir! Dere har tilknytning til denne plassen, tradisjoner, og familie her. Det har vi på en annen kant av landet.

Så ønsker vi å bygge opp for ungene våre også. Nå flytter vi til et sted som er endel større og med tilknytning til et mangfoldig tilbud som bare større steder kan by på og som vi ønsker ungene skal ha glede av og utvikle seg i. Særlig for oss voksne har vi på Herøy funnet utrolig mange nydelige mennesker gjennom arbeid og koselige fritidssysler. Alle disse kjennskapene og vennskapene tar vi selvsagt med oss videre og håper det er relasjoner som vil vare livet ut. Tilknytningen til havet har vi alltid satt pris på og derfor er det i alle fall gledelig at vi ser rike muligheter i området vi flytter til og ikke minst at vi kan beholde båten. Riktignok uten Helgelandskystens spektakulære skjærgård. Prestegården i Svelvik er også romslig og godt egna for besøk så der håper vi mange herøyfjerdinger ser det naturlig å stoppe innom.

Dersom noen noensinne vurderer å selge hytte på Tenna, vær vennlig å gi sporenstreks beskjed!!!

Tekst: Annette Stenseng