Ibarneset ligger nordvest på Sør-Herøy i det som kalles Sør-Færøyvågen. Det ligger sentrumsnært, rundt 2 km fra kommunesenteret i Silvalen og bare 1,5 km fra skolen. Området som er på 44,6 dekar, (tilsvarer rundt 7 fotballbaner) inkludert areal i sjø er regulert for 16 boligtomter. Tolv av tomtene er regulert som eneboliger mens fire av dem er tiltenkt tomannsboliger med alt på et plan.

Kent Roger Sandvær sier at han allerede har fått henvendelser fra folk som er interessert i tomtene, men sier samtidig at det selvsagt er umulig å få solgt dem før prisen blir klar.

Tilgang til naust og flytebrygge
- De fleste som bygger på Herøy ønsker nok å bygge nært sjøen med tilgang til båt og naust. På disse boligtomtene er dette regulert inn. For de fem ytterste tomtene, ute på neset, er det tegnet inn eget naust og flytebrygge til hver tomt mens det for de andre blir samlet i et område, sier Kent Roger Sandvær.

Hele prosjektet startet med at Kent Roger ønsket å få seg en sjøtomt selv på Ibarneset. Dette fikk han ikke anledning til og dermed startet hele prosessen med å få området regulert.

- Jeg skal ikke legge skjul på at det har kostet en god del penger å få dette gjort, men jeg håper selvsagt at jeg kan få noe av investeringene tilbake når tomtene forhåpentligvis blir solgt, sier Kent Roger.

Vei må på plass
Kent Roger forteller videre at det neste som står på planen er å få bygd vei inn i området. Han tror at det blir mye enklere å få solgt tomtene når området blir mer tilgjengelig enn det er i dag.

- Jeg har ute forespørsel til lokale entreprenører og håper å komme i gang med dette arbeidet om ikke så altfor lenge. Veien vil nok gjøre alt mye enklere, sier Sandvær.

Dersom det er noen som er interessert i tomtene kan de henvende seg til Kent Roger på epost kenrog02@online.no eller på telefon 90 16 00 45.