10. klassingene ved Herøy sentralskole kan pustet lettet ut etter fredag og lørdagens to forestillinger.
 
Fredag var det en fullsatt aula som lot seg forlyste av revyens 22 numre, mange av disse sangnumre av meget fin kvalitet.
 
Det skyldes ikke minst at 10. klassen rår over mange dyktige sangere og musikere. Orkesteret besto ene og alene av elever, nemlig gruppa "The Øyerts".
 
To syklende journalister fra Velfjord Budstikke (godt spilt av Maren Nyrud og Henry-Mathis Sortland) besøker Herøy for å lage en reportasje.
 
Det er innfallsvinkelen til 10. klassens revy som fredag hadde premiere for en nærmest fullsatt aula i Herøy sentralskole.
 
Flinke sangere
På journalistenes tur til ulike severdigheter i Herøy kommer de (selvsagt) over litt av hvert. Og en rekke lokale personer som har gjort seg bemerket for et eller annet.
 
Elevene var flinke til å gjøre disse karakterene lett identifiserbare.
 
Dyktige sangere som Terese Berglund, Britt Iversen, Per Gunnar Pettersen og ikke minst Daniel Pedersen er med på å heve forestillingen.
 
Himmelblå
Revyen består av to akter og 22 velskrevne numre som elevene, deres foreldre, klassens lærere Lise Theimann og Bjørn Åge Remman har skrevet, med god støtte fra revyveteran og lærer Erlend Sjåvik.
 
 
Og i revyen er det tydelig at himmelblåeffekten skal utnyttes til fulle i markedsføringen av Herøy. Herøy ASVO har blant annet laget et nytt skilt med ”Himmelblå-ASVO”.
 
 
Av alle de morsomme numrene var det nok i to ”oversettingsnumre” at latteren satt best hos publikum. Ideene er nok lånt fra andre forestillinger, men slik er det med mange revyer og det fungerer.
 
I det ene nummeret fikk vi besøk av en amerikansk pastor, spilt av Per Gunnar Pettersen.
 
Hans tale blir oversatt til norsk av en uerfaren og nervøs tolk (Sander Martin Edvardsen) – men oversettelsen er helt bort i veggene. Og latteren runger i ett.
 
Karaokebar
”Tonight I want to tell you about a mans call to life” blir til ”I kveld vil jeg fortelle dere om en mann kalt Leif”.
 
Og – ”As a boy he liked to watch hos mother in the kitchen” blir oversatt til “Som liten gutt likte han å vaske moren sin på kjøkkenet”.
 
Vi er ellers innom en rekke steder i Herøy, hvor det skjer utrolig mye rart.
 
De to journalistene avslutter sitt herøybesøk på filippinsk karaokebar i nedlagte Øksningan skole.
 
Her presenterer den nye eieren oss for et ellevilt dragshow.
 
Som seg hør og bør avsluttes revyen med alle elevene på scenen i en felles avslutningssang.
 
Fredag var det noe dårlig lyd på skuespillerne, men lørdag satt både lyd og opptreden som et skudd.