Flott og lærerik dag på bygdetunet

Voksenopplæringen på bygdemuseet_hovedbilde_kuttet

Fredag var voksenopplæringen i Herøy på besøk på Herøy Bygdesamling. Det ble en super opplevelse for mange, og en riktig flott og lærerik dag.

Helgeland Museum ved Rajko Savic og Jelena Budesa ved Frivilligsentralen, har i samarbeid med flyktning- og integreringstjenesten organisert undervisningen i dag delvis utendørs, delvis innendørs.

Det ble fyrt opp i bakerovnen ute, og varme ble det også både inne i fjøset og i bårstua, da ulike aktiviteter skulle finne sted der.

Vi startet dagen med å lære sløying og filetering av fisk, og flere fikk prøve seg på dette, med god hjelp fra læremesterne Rajko og Ronny Eide, som også kunne fortelle om sin far, som har opplevd opp rundt 65 sesonger i Lofoten.

Etter å har filetert fisken, ble den lagt på seng av grønnsaker og krydret, og sammen med noen brett med poteter, ble dette stekt i bakerovnen, og servert inne i fjøset. Det smakte aldeles nydelig.

I mens dette ble tilberedt, var flere med å bake lefser, sammen med frivillige Halbjørg Lenning og Berit Nilsen, som på forhånd hadde forberedt lefsedeig. Så da ble det også noe søtt til kaffen, etter deilig fiskelunsj.

Flyktning og integreringstjenesten vil takke alle deltakere for innsatsen og for å bidra til at dette ble en minnerik og god dag å ta med seg inn i påsken. Vi vil også takke Rajko, Jelena, og de frivillige Hallbjørg, Berit og Ronny for at de stilte opp.

God påske ønskes alle!!

Tekst og bilder: Marit Dahl Jørgensen

 

Voksenopplæringen på bygdemuseet_hovedbilde_kuttet
Ingenting i veien med innsatsviljen til denne karen.
Voksenopplæringen på bygdemuseet_mat1
Maten smakte godt rundt langbordet på bygdesamlinga.

  1 / 22 
 
Voksenopplæringen på bygdemuseet 
Voksenopplæringen på bygdemuseet
 


Annonser