Herøy idrettslag ved leder Kirsti Iversen i spissen inviterte lørdag til markering av den enorme dugnadsinnsatsen som er lagt ned på Herøy stadion i sommer og høst. Det er bygd tak over tribunen, lagt nytt dekke på tribunen og satt opp nytt stadionur. Alt arbeidet arbeidet er gjort på dugnad og det er lagt ned svært mange dugnadstimer for å få Herøy stadion til å framstå som en av de flotteste på Helgeland.

Idrettsanlegget ble tatt i bruk 1991 og sies å være et av de flotteste idrettsanlegg i Nordland. Anlegget bærer preg av godt vedlikehold og har en flott gressmatte i tillegg til løpebane og plass for andre aktiviteter.

Ronny hadde ideen
Leder i FK Herøy/Dønna var den første som kom med ideen om at det burde bli tak over tribunen på Herøy stadion. Den kreative, iderike og løsningsorienterte sveiseren og platearbeideren Inge Nils Sandvær ble kontaktet og dermed var ideen fort blitt til noe konkret. For å få ideen satt ut i virkelighet trengs det selvsagt penger og det var derfor naturlig å ta kontakt med kommunens største private bedrift Marine Harvest for å undersøke mulighetene for støtte. Søknad ble sendt og idrettslaget var nok lettet da de fikk tildelt 200 000 kroner fra Marine Harvest fondet til prosjektet. Dermed var en stor del av finansieringen på plass.

I tillegg til tribunetak har også tribunedekket blitt skiftet, nytt lydanlegg er på plass og det er kommet opp stadionur som Helgeland Sparebank har bevilget 50 000 kroner. Herøy stadion framstår derfor nå som virkelig flott.

Gratis inngang og kake til alle
Idrettsfesten lørdag startet med en liten innmarsj med Herøy Musikkorps i spissen etterfulgt av unger kledd i klubbens nye treningsdress, også den sponset av Marine Harvest. Leder Kirsti takket alle sponsorene og Herøy kommune for det flotte anlegget før hun fikk fram dugnadsgjengen som hadde stått på for å få arbeidet gjort.

Årets siste kamp for seniorlaget til Herøy/Dønna i 4. divisjon var lagt til Herøy stadion i anledning idrettsfesten. Det var gratis inngang til kampen og ble spandert kake til alle i tillegg til at det også ble trukket ut noen flotte premier i pausen på gratisbilletten. Dagens motstander var tabelltoer Grane.

Egen fotballsang
Før kampen var det premiere på en helt ny flunkende flott fotballsang der melodien er skrevet av Johnny Birger Hansen og teksten er skrevet av leder i idrettslaget og dagens speaker Kirsti Iversen. Fotballsangen som ble sunget av Einar Roan var skikkelig flott og vil nok garantert bli et fast innslag på hjemmekampene i tida framover. Sangen er forøvrig mikset i Johnny Birgers eget studio og det er han selv som står for musikken.

Hør sangen her:

Tap i siste kamp
Selv om alt skulle ligge til rette for festfotball så ville det seg ikke helt for hjemmelaget. Etter en tam åpning av begge lag fikk bortelaget det første målet etter å ha vært farlig frampå flere ganger. Etter 0-1 målet hadde også bortelaget flere store sjanser til å øke ledelsen med flere skudd i både stang og tverrligger. Mot slutten av første omgang øynet hjemmelaget håp da Espen Alfheim satte inn utlikningen slik at lagene gikk til pause på stillingen 1-1.

I andre omgang var hjemmelaget best og kontrollerte det meste av spillet og hadde også flere sjanser til å gå opp i ledelsen. Etter 75 minutters spill fikk Grane tildelt et frispark som ble flott slått inn i feltet og havnet hos en spiller fra Grane som satte ballen i mål. Flere mål ble det ikke i kampen og det endte derfor med tap 1-2 i siste kamp.

Nyopprykkede Grane endte dermed som nummer to på tabellen mens Herøy/Dønna kom på en flott 4. plass.