Gjennom et to timer langt program fikk rundt 450 tilhørere oppleve mange av kulturskolens rundt 90 elever, i tillegg til noen av de som var med for noen år tilbake.

Og det ble en formidabel markering av en institusjon som betyr mye i Herøy. Ordfører Arnt Frode Jensen sa det slik:

- Jeg kan ikke tenke meg bedre ballast i livet enn deltakelse i på Kulturskolens aktiviteter. Og det beveger meg å få oppleve det vi har opplevd her i dag, sa ordfører Jensen blant annet før han overrakte blomster til kulturskolerektor Anne Kari Lia som tok imot på vegne av hele kulturskolen.

Da hadde ordføreren kost seg gjennom 23 ulike numre som favnet alt fra unge talenter helt i starten av en forhåpentligvis lang kulturell løpebane til langt på vei fullbefarne scenekunstnere.

Stor spennvidde
Her var smårollinger fra musikkbarnehagen, de litt større fra Blikjent-året, popband fra både skolene i Husvær og Øksningan og en rekke instrumentalister på fløyte, fiolin, piano og keyboard og gitarer.

De aller fleste av disse fra tidlig skolealder til de mer erfarne i ungdomsskolealder.

Men det var Oppvekst- og Kultursjef Harry Nilssen som ønsket velkommen. Han sa blant annet at det som for 10 år siden begynte så smått er blitt til noe stort.

Kveldens to unge og dyktige konferansierer var Ole Johan Zahl og Per Gunnar Pettersen. Elever fra Blikjent-året sang blant annet bursdagssangen til Kulturskolen.

Og et av numrene ble framført fra galleriet. Dette var et rent slagverknummer med 10 slagverkelever involvert. Her ble det også spilt på både motorsag og tønner.

Gjør livet spennende
Kulturskolerektor Anne Kari Lia karakteriserte kulturskolen som 10-åringer flest:
- Nemlig både stor og liten. Stor fordi vi har hatt over 1000 plasser på disse 10 årene. Liten fordi vi har så mange flere vi gjerne skulle gitt plass til, sa Lia og la til:

- Kultur er ikke bare et trivelig tidsfordriv, men gjør også livet godt og spennende å leve, sa kulturskolerektor Lia.

Også kulturskolens første rektor Sten Even Holstad, var kommet til Herøy for å være med på jubileet.

Konserten ble meget passende avsluttet med alle kulturskole-elevene på scenen og Thank you for the music.