Fin markering av frivillighetsdagen

Markering av frivillighetens dag 2017_1

Tirsdag 5. desember ble den internasjonale frivillighetsdagen markert i den nye kantina på Herøy skole. Dagen ble feiret med god mat og underholdning.

Siden FN utropte frivillighetsdagen i 1985 har den 5. desember blitt feiret for å løfte frem det arbeidet frivillige over hele verden gjør hver eneste dag. På denne dagen oppfordres både myndigheter og organisasjoner til å sette fokus på den innsats som ytes av frivillige verden over.

I Herøy er det svært mange som legger ned en enorm innsats i frivillig arbeid og det er derfor umulig å invitere alle. Frivilligsentralen med Jelena Budesa i spissen hadde derfor invitert en rekke frivillige i tillegg til ledere for frivillige organisasjoner til en markering av dagen.

Takket de frivillige
Jelena åpnet arrangementet med å skryte og takke alle frivillige for den jobben de gjør før varaordfører Elbjørg Larsen også takket de frivillige på vegne av kommunen.

- Vi kunne egentlig delt ut priser til alle frivillige, men Herøy kommune har opprettet en frivillighetspris og hun oppfordret derfor alle sammen til å nominere kandidater når den tid kommer. 

- Norge er verdens mest frivillige samfunn når vi tar utgangspunkt i folketallet. Årsaken er at vi har utviklet en kultur for å hjelpe hverandre. Det å være frivillig handler om å høre til og kunne si vi og ikke bare jeg. Det offentlige har innsett at vi er avhengig av de frivillige for at samfunnet skal fungere. Jeg mener at frivillighet er det størst og den viktigste funksjonen når en kommer til egenverdi. I dette legger jeg at man kan få lov til å høre til og stå for noe og skape noe. Dette forebygger og skaper en god helseeffekt og skaper engasjement, sa Elbjørg Larsen.

Dikt og underholdning
Kvelden fortsatte med diktlesning av Kirsti Iversen. Hun leste de to diktene «Frivillig» av Atle Øi og «Den annsame» av Jan Magnus Bruheim.

Jelena presenterte maten som ble servert og det ble disket opp med både norsk og internasjonal mat, noen som falt i meget god smak hos forsamlingen.

Geir Berglund framførte deretter fire sanger fra sine tidligere konserter. Sangene «Eg blir hos deg» og «Drømmen om å fly» har han både skrevet tekst og melodi til. «Draugens båt» og «Tøffare enn folk flest» er sanger av Bruce Springsteen som Geir har gjendiktet norsk tekst til. Geir hadde med seg Svein Lundestad på bass og det virket som om forsamlingen likte det de hørte.

 

Markering av frivillighetens dag 2017_1
Frivillighetsdagen ble markert i den nye kantina på Herøy skole tirsdag 5. desember.
Markering av frivillighetens dag 2017_Jelena
Jelena Budesa ønsket alle velkommen og takket dem for den innsatsen de legger ned i frivillig arbeid.
Markering av frivillighetens dag 2017_Elbjørg
Varaordfører Elbjørg Larsen holdt en flott tale til forsamlingen.
Markering av frivillighetens dag 2017_Geir
Geir Berglund og Svein Lundestad sørget for underholdningen.

  1 / 9 
 
Markering av frivillighetens dag 2017 
Markering av frivillighetens dag 2017
Jelena presenterte den gode maten som ble servert.
 


Annonser