Akkurat det at båtene skal knyttes opp en en bedrift i Dønna kommune skapte diskusjon omkring forslaget fra Arbeiderpartiet.   Men blant andre Laila Furu Vold (Ap) argumenterte med at Elektro og Kjøleteknikk AS er en herøybedrift og at hennes parti  ønsker å støtte næringslivet i Herøy.   Saka var oppe i formannskapet 11. mai og ble da utsatt. Til tirsdagens møte i formannskapet lød rådmannens innstilling som sist, nemliog på avslag på søknaden.   Vedtaket (under) ble gjort mot Frp\'s ene stemme.   Vedtak: Søknaden imøtekommes og det bevilges kr. 25.000 til investeringen. Bevilgningen dekkes over næringsfond 1.

Dette er saksdokumentet som fulgte saken til formannskapet:

 

Saksutredning:

Det vises til tidligere saksbehandling samt til formannskapets utsettelse av saken da det var ønskelig å forhøre seg med Dønna kommune og ev. HALD IKS.

 

Det er ikke søkt Dønna kommune om tilsvarende støtte til denne investeringen.

Bøteriet har søkt Dønna kommune om investeringer i nye rorbuer/leiligheter.

 

Ved en tilsvarende søknad til Dønna kommune vil konklusjon være at de ikke vil gi støtte til investeringer i bedrift på Dønna hvor materiellet skal leies ut til bedrift i Herøy.

D.v.s. tilsvarende den opprinnelige innstillingen herfra.

 

Har videre diskutert saken med HALD IKS som bekrefter at de ikke har tilgjengelig investeringsmidler som kan bevilges til investering i bedrifter i regionen.

 

Konklusjon derfra er at denne investeringen bør gjennomføres av Bøteriet og ev. finansieres av Dønna kommune.

 

Med bakgrunn i ovennevnte opprettholdes den tidligere innstillingen i saken.