Det var i går at Heidi Vold Lorentzen fikk Bjørnsmartnansprisen overrakt av leder i priskomiteen Anne Sofie Mathisen.

Bjørnsmartnan Det skjedde under innledningen av Bjørnsmartnan som foregår ut helgen.

Med seg i priskomiteen har Mathisen Jarl Åge Aaker og Dønna kommunes representant varaordfører Mona Farstaberg Olsen.

I begrunnelsen for utnevnelsen heter det:

Årets vinner av Bjørnsmartnansprisen/kommunens kulturpris- har ikke utmerket seg som utøvende kunstner, men har allikevel eksponert seg for et stort publikum.

Prisvinner har vist et glødende engasjement for å bygge organisasjoner som ivaretar aktiviteter for  i prinsippet,  alle aldersgrupper.

Bygge samfunn og tilbud Det å bygge samfunn og tilbud som gjør ei bygd attraktiv å bo i har også hatt stort fokus.

Prisvinner er også en person som fokuserer og arbeider for økt samarbeid over kommunegrenser, regioner og fylker.

Helhetstenkning rundt hva som er viktige aktiviteter og tilbud for mennesker samt relasjonsbygging , står sentralt i tenkningen. 

Et forbilde Vedkommende er naturelsker og er genuint opptatt av  positivt å motivere og engasjere barn og unge til å yte sitt beste, både i  jobben sin og i fritidsorganisasjoner personen driver og har etablert.

Her er prisvinner et forbilde!

Prisvinner har vært trener i Nord Dønna Turn, oppmann  og trener i DIL fotball og sitter i styret i idrettslaget.

Stiftet friidrettsklubben Prisvinneren stiftet Dønna Friidrettsklubb og har blant annet vært med på å ale opp vår mester i Nord-Norsk Mesterskap 2011  på 800 m, Kristoffer Åker og andre Dønnatalenter både som utøvere og idrettsledere.

For sin innsats her ble prisvinner hedret  med en spesiell pris av Norges Friidrettsforbund.

Hevet interessen Organisasjonssjef  Trond Håvard Brunes  overrakte både diplom, gaver og  rosende ord til klubben for innsatsen prisvinner og klubben har gjort  for å heve friidrettsinteressen i regionen.

Dessuten har prisvinner blåst liv i Bjørnsmartnansløpet som har utviklet seg til å bli et av de mest attraktive løps - arrangement  på Helgeland.

Satt Dønna på kartet Vinneren har i tillegg til alt som er nevnt både i jobb og i fritid  vært med på å sette Dønna på kartet  som en av stifterne av den "Nasjonale Refleksdagen", som ideskaper  til naturleikeparken på Bjørn i tillegg at hun er en av ildsjelene for bygdedagene  og årlige loppemarkeder på ungdomshuset på  Stavseng.