Du finner innkalling og budsjettdokumenter nederst i saken her. I sin kommentar til budsjettet for 2012 skriver rådmann Roy Skogsholm blant annet: Nye nedskjæringer

Hvis ikke inntektssystemet endres vil vi oppleve nye nedskjæringer neste år. Det vil ikke Herøy kommune tåle.

Jeg føler meg forpliktet etter kommunelovens bestemmelser å legge fram et budsjett i balanse men kan ikke utelukke å bemerke at flere tjenester i kommunen ikke vil ligge på det nivå som særlovene beskriver.

Under gjennomsnitt

Herøy kommunes nivå på tjenester vil etter dette bevege seg under gjennomsnitt kommunenivå og arbeidspresset for de ansatte på flere enheter vil ikke være forsvarlig.

Dessuten vil mange tjenester som er vanlig i andre kommuner nedbygges/fjernes, skriver rådmannen med strek under disse setningene.

Det er med andre ord et meget stramt budsjett politikerne nå får på bordet for første gang, noe rådmannen ytterligere understreker med dette:

Hardt arbeidspress Budsjettet for 2011 er meget stramt. Så stramt at vi har måttet tilføre ca. 1 mill kr. i regulering for å få det til å balansere. En ytterligere generell tilstramming vil gjøre driften meget krevende.

Når vi fra før har pålegg fra Arbeidstilsynet om for hardt arbeidspress i organisasjonen som vi ikke klarer å lukke med dette budsjettforslaget og når vi i tillegg fjerner stillinger fra flere lovpålagte oppgaver kommer vi i en enda verre situasjon.

Det skriver rådmannen som avslutter budsjettkommentaren med:

Beklager budsjettet

Det er meget beklagelig å måtte legge fram et budsjett som rammer en organisasjon som fra før har skåret ned budsjettet til smertegrensen. Det kommer til å påføre oss varige skadevirkninger både på tjenestenivået og på arbeidsmiljøet. Det må rettes en sterk innsats for å få rettet opp skadevirkningene av inntektssystemet.

Innkalling og saksdokumenter

Budsjettdokument