Eks-herøyfjerdingen Eva Gullvåg Aasgaard er inne i en hektisk og ikke minst særdeles spennende uke. Kommende lørdag (3. november) er det premiere på stykket "Das Feuerwerk" på scenen i operahuset i byen Essen.

Hun har for lengst etablert seg i Tyskland og har allerede hatt en rekke store roller.

Blant hennes største roller Men likevel kribler det i magen, og det har flere grunner.

- Rollen som Anna er en stor utfordring for meg, for det første fordi det er utrolig mye (tysk) tekst å lære utenat.

I tillegg er utviklingen fra å være snill pike på 19 år, til å riktig gjøre opprør, en herlig, men krevende oppgave. Men jeg storkoser meg, forteller Eva Gullvåg Aasgaard til Herøyfjerdingen.

Rollen som Anna er en av hennes største roller så langt i hennes karriere.

- Stykket ble skrevet i 1950 av komponisten Paul Burkhard. Han kalte stykket en "musikalsk komedie", og det er det det er, en mellomting mellom operette, musikal og komedie, forteller Eva videre.

Handlingen foregår under en familiefest som blir helt annerledes enn man hadde tenkt seg.

Fabrikkeieren Albert Oberholzer feirer sin 60-årsdag og blir overrasket av to uventede gjester, i tillegg til den allerede intrufne, meget konservative, del av familien.

Forelsket Anna Hans bror, Alexander, familiens sorte får, som rømte fra familien som ung og i ettertid etablerte seg som en vellykket sirkusdirektør, sjokkerer sammen med sin vakre kone Iduna, også sirkuskunstner, den arrogante familien.

- Bare Alberts datter, Anna, som er hemmelig forelsket i gartneren Robert, blir fascinert av sin hittil ukjente onkel og drömmer om å bryte ut av den konservative familien og også starte en karriere i det spennende sirkuslivet, smiler Eva og fortsetter:

- Forviklingene blir mange, men jeg kan røpe at det er happy ending til slutt. Mye sjarm, komikk og mange overraskelser kan publikumet i Aalto Theater vente seg, sier Eva.

Opssettingen byr på mange overraskelser og her er det ikke spart på mye: - Vi har levende dyr på scenen, ekte sirkuskunstnere, klovner, dansere og sangere. Det blir et fyrverkeri! avslutter Eva Gullvåg Aasgaard.

15 forestillinger I rollen som Anna skal Eva ha 15 forestillinger frem til mai 2008. Men Eva har også andre roller i høst.

Fra 6. oktober var hun igjen se på scenen i Bad Hersfelder Festspiele i et annet og mer kjent stykke, nemlig Les Misérables. Her spiller hun Cosette.