I september ble det nedsatt en bredt sammensatt arbeidsgruppe som nå har kommet fram til en løsning som de aller fleste er fornøyd med.

Lengre vakter
For å kunne øke stillingsstørrelsene uten å unngå at de ansatte skal arbeide flere helger har de ansatte gått med på å arbeide 12-timers vakter i noen av helgene. For å lette de lange arbeidsøktene blir det lagt inn en liten pause midt på dagen.

Siv Nilsen kunne orientere om at kommunen nylig etter søknad hadde fått dette godkjent av arbeidstilsynet.

Færre ansatte og større stillinger
Som en konsekvens av den nye turnusen blir det i følge Siv Nilsen større stillinger og 12 færre ansatte. De fleste får økt sine stillinger ut fra sine ønsker og alle rene helgestillinger forsvinner, med unntak av en.

Innføres i februar
Siv Nilsen sier til Herøyfjerdingen at det fremdeles gjenstår en del arbeid før den nye turnusordningen kan innføres, men hun regner med at den kan innføres i begynnelsen av februar.

Berømmer de ansatte
Ordfører Arnt Frode Jensen berømmet ledelsen og de ansatte for å ha klart å løse denne vanskelige saken på en måte som de ansatte er fornøyd med.

Bakgrunn
Herøy kommune har i lang tid arbeidet med å få bort ufrivillige deltidsstillinger og gi de ansatte større stillinger. Som en konsekvens av dette så det lenge ut som om dette førte til at de ansatte måtte arbeide flere helgestillinger.

I dag har de fleste ansatte en turnus som innebærer arbeid hver 3. helg og denne ordningen ville selvsagt de ansatte beholde. Saken skapte derfor store frustrasjoner blant mange av de ansatte.