Kinomaskinist og budsjettansvarlig ved Alstahaug kommunale kino, Dagfinn Johansen, smiler når han sier at han gruer seg til neste uke. Da viser nemlig kinoen storfilmen "Elias og kongeskipet".

Venter storinnrykk - Ja, vi venter storinnrykk av folk og det blir litt av en maratonkjøring på oss. Men det blir egentlig bare artig. Og vi håper at publikumsrekorden fra filmen "Titanic" kan bli slått.

Det hadde vært artig, for den rekorden begynner å bli noen år, sier Johansen til Herøyfjerdingen. Han legger til visningstidene er tilpasset ferjerutene til og fra Herøy og Dønna.

Og siden skolene i området har vinterferie kommende uke, skulle det ligge til rette for mange besøkende.

Fra klokken 12 til 20 Onsdag 7. mars klokken 12 begynner"maraton-uka" for kinomaskinist Dagfinn Johansen. Denne dagen kjører han filmen "Elias og kongeskipet" fire ganger. Siste forestilling starter klokken 18.

Fredag og lørdag vises filmen fra klokken 12. Siste forestilling disse dagene begynner klokken 20.

Når kinoen i Sandnessjøen har lagt spesielt til rette for besøkende fra Herøy og Dønna, skyldes det ikke minst at "Elias" har sitt opphav i Herøy hvor Alf Knutsen kommer fra.

Knutsen er mannen bak "Elias" og i disse filmene er det helgelandske miljøet svært så tydelig.

Distriktet flinkere Dagfinn Johansen mener også at besøkstallene med tydelighet også viser at folk fra disktriktet rundt Sandnessjøen er flinkere til å benytte kinoen enn de som bor i byen.

- Ja, det er faktisk slik. Derfor tror vi det blir veldig mye folk på "Elias"-filmen neste uke, sier Dagfinn Johansen.

Den manglende oppslutningen fra sine egne er også den direkte årsaken til at byens kino har kun vel 6000 besøkende i året, og derfor ikke fikk premieren på storfilmen "Elias og kongeskipet".

"Live-forestillinger i Herøy Og for alle de som ikke har fått nok "Elias" etter maraton-uka på kinoen, kan allerede nå begynne å glede seg til sommerens Herøydaga.

I fjor trakk "live-forestillingen" om Elias fullt hus i aula til Herøy sentralskole.

Fredag 29. og lørdag 30. juni er det klart for nytt show i sentralskolen. Dette blir en musikalsk reise til Lunvik sammen med Elias og vennene hans.

Forestillingen tar ca. 30.minutter og passer for hele familien.

Klokkeslett og billettbestilling til forestillingene vil bli lagt ut senere, men Herøydagan begynner allerede denne uka å markedsføre forestillingene.