Idéen til den populære TV-serien om “Elias” kom ramlende på herøyfjerdingen Alf Knutsen mens han så barne-TV med ungene sine og nå har ideen ført til en TV-serie som er solgt til over 100 land og flere kinofilmer.

Vi er fremdeles i og rundt Lunvik, hvor Elias omgås sine gamle venner Helinor og Duppe, og de koselige og eksentriske Sjarke, Storeblink, Krana, Kruse og Tråle. Kjennere av Elias vil også se at det har skjedd noen forandringer siden vi møtte vennene sist. Duppe og Helinor er blitt Elias sine to faste partnere i redningstjenesten, under vann og i luften, og sammen må de ordne opp i det utroligste av situasjoner. De er heltemodige og ansvarlige, men har også tid for lek, tøys og eventyr.

Ny kjenningsmelodi
Grammy-vinner Dennis Scott har produsert den nye kjenningsmelodien “Han Elias” til serien og opphavsmann Alf Knutsen har skrevet teksten. Og det er ikke hvem som helst de har fått med på laget: En av Norges aller mest folkekjære visesangere – selveste Halvdan Sivertsen!

- Vi tenkte at Siversten ville passe perfekt til å fremføre den nye vignetten. Han er lyden av alt som er raust og hyggelig, akkurat som Elias, sier Knutsen

Med e-postmeldingen «Redningsskøyta Elias kaller Halvdan Sivertsen, over», fikk opphavsmennene raskt svar fra en positiv Sivertsen.

Gammel Elias-fan
- Jeg er jo gammel Elias-fan, helt fra første Elias-filmen kom. Den klaffet perfekt med mine barnebarn og eldstemann heter jo til og med Elias. Så jeg har et nært forhold til båten og synes det er veldig fine historier, sier Sivertsen.

Mens den forrige Elias-sangen var rappinspirert, nærmer den nye vignetten seg en frisk og stemningsfull sjømannsvals.  Man kan nesten kjenne sjøsprøyten i ansiktet der man tøffer avgårde sammen med de to nordlandsheltene.

Se intro og hør sangen
Trykk her (krever Quicktime)

Første episode vises på NRK 3 søndag 2. mars kl. 18.15.

Se klipp fra NRK under innspillingen av den nye Eliassangen
Trykk her

Bakgrunn Elias
Elias er et norsk barnekonsept skapt av Alf Knutsen og Sigurd Slåttebrekk og den første boken kom ut i 1998. Eliasuniverset ble senere 3D-animert for TV av John M. Jacobsen og hans selskap Filmkameraten med Espen Fyksen og senere Lise Osvoll som regissør. TV-serien ble som første norske tv-serie Emmy-nominert i 2006, og har i Norge gått som serie i TV 2s barneprogram, TV 2 Junior siden 2005. Det er også laget to kinofilmer om den lille redningsskøyta: Elias og Kongeskipet fra 2007 og Elias og jakten på havets gull fra 2010. Nordland teater produserte i 2010 en helaftens teaterforestilling med tittelen Redningsskøyta Elias, skrevet av Alf Knutsen og regissert av Ragnhild Lund. Elias forvaltes av Animando AS. (Kilde: Wikipedia)

Det er tidligere laget 39 episoder og to kinofilmer om den populære tv-figuren. Elias ble i 2006 nominert til EMMY som første norske tv-serie noensinne, og serien er solgt til over 100 land. Det er nå produsert 52 nye episoder med den populære figuren, og det er disse nye episodene som nå vil bli vist på NRK.

TV-serien om Elias har vakt stor oppsikt internasjonalt og det hollywoodbaserte The Jim Henson Company (Muppet show, Sesame street, Fraglene osv) er nå internasjonal distributør av serien.