Eksamen i Båtførerprøven på nyopprettet testsenter

Båtførerprøven_Dyp konsentrasjon

Tirsdag 8. mai ble det for første gang avholdt eksamen i Båtførerprøven på Herøy skole som et ledd i at kommunen nå har fått etablert eget testsenter.          

Herøy kommune fikk 3. mai 2018 godkjenning som autorisert testsenter for Norsk Test AS. Testsenteret er organisatorisk lagt inn under Herøy folkebibliotek, og biblioteksjef Roar Aune har fått godkjenningen som testleder.

Eksamen i båtførerprøven
Herøy ungdomsklubb har avholdt et 25 timer langt båtførerkurs, og denne uka har 22 av dem avlagt eksamen på det nyopprettede testsenteret.

- Resten av kandidatene må vente til vi har fastsatt en ny dato en gang i juni måned. Vi vil om ikke lenge kunne utføre flere typer tester, og vil komme tilbake med informasjon etter hvert, opplyser Roar Aune til Herøyfjerdingen.

Alle som vil ta båtførerprøven kan melde fra om dette til biblioteket@heroy-no.kommune.no eller telefon 75 05 87 65, for å få tildelt opplysning om tidspunkt og kostnader.

Trykk her for å lese mer om Båtførerprøven.

Båtførerbeviset utstedes av Norsk Test As, på vegne av Sjøfartsdirektoratet. Alle personer som er født 1.1.1980 eller senere og som skal føre båt med mer enn 25 hk eller over 8 meter lengde må ha ha gyldig båtførerbevis.

 

Båtførerprøven_Andreas Johansen
Andreas Johansen ble den første som klarte båtførerprøven i regi av Norsk Test på Herøy.
Båtførerprøven_Live Hov Grønbech
Live Hov Grønbech var selvfølgelig også veldig fornøyd med å ha bestått.

Annonser