Sak 22/09 - RETNINGSLINJER FOR FRITAK AV EIENDOMSSKATT

Debatten:

Vegar Dalen (Frp): - Vi bør ta kritikk for å ha formidlet for dårlig hvordan klagemulighetene er for folk. Folks rettsoppfatning blir utfordret i utværene.

Vi straffer i dag folk som tar vare på bygningene på blant annet Skibbåtsvær, sa Vegar Dalen blant annet.

Steinar Furu (leder i eiendomsskatte-utvalget): Vi var alle imot innføring av eiendomsskatt i Herøy. Men vi var nødt til å gjøre det.

Vi blir nødt til å se nærmere på de stedene som ikke har veiforbindelse. Det spørs bare om vi ikke må ned med takstene der, sa Furu og la til med ettertrykk:

- Når man bygger fritidshus til fem millioner kroner i Herøy, har man råd til 5000 kroner i skatt. Dette går jeg inn for. Det er eneste måten å gjøre det på, sa Furu.

Rådmann Roy Skogsholm: - Vi kjører helt åpent om dette nettopp for at alle skal ha klage-muligheter. 90 prosent av klagene er påpekninger av tekniske feil som er enkle å rette opp.

Når dette er over, har vi kjørt en veldig fin prosess. Og - det skal mye til for å fritas for skatt i kongeriket Norge, sa rådmannen.

Vedtak: Herøy kommunestyre godkjenner framlagte forslag til retningslinjer for utsettelse, nedsettelse eller ettergivelse av eiendomsskatt.