De fire jentene som tar lederutdanning i regi av Norges Friidrettsforbund er snart like kjente på Herøy stadion som enhver herøyfjerding.

Lederutdanning For dette er bare et av mange besøk på stadion som Anna Martine Aaker Albrigtsen, Oda Bendica Olsen, Rebekka Mathisen og Ingeborg Marie Johansen Wåde har hatt i vår og sommer.

Faktum er at mens Herøy for tiden ikke har friidrettsutøvere, er det kun Dønna friidrettsklubb som får nyte det flotte anlegget i Herøy!

Begge montessoriskolene Og selvsagt var det friidrettsforkjemper og utflyttet herøyfjerding Heidi Lorentzen som har dratt dette igang.

Som lærer ved Bjørn Montessoriskole hadde hun i dag fått med seg den andre montessoriskolen i Dønna på Stavseng.

45 unger Så i dag var det rundt 45 unger fra de to skolene og barnehagene som fikk en flott dag i solskinnet på Herøy stadion.

I tillegg til unger og lærere, var det mange foreldre med som sjåfører - selv om skolene hadde leid Dønna kommunes minibuss til turen.

Delt inn i grupper I dag fikk ungene være med på felles oppvarming, før de ble delt inn i grupper som fikk prøve seg på kast med liten ball, lengdehopp, høydehopp og 60 meter løp.

I tillegg fikk ungene prøve seg på kappgang og til slutt en spennende stafett.

- Vi er her for å ha det moro, og har det helt perfekt her i dag, forteller Heidi Lorentzen til Herøyfjerdingen.

Lang latterstund At det var morsomt, beviste ansiktsuttrykket til multihandikappede Alexandra Pedersen som fikk prøve høydehopp i armene til Heidi.

En lang felles latterstund på den tykke madrassen fortalte sitt tydelige språk.