Til kirkejubileet i 1999 ble Borgny Svalastog leid inn til å produsere nye kirketekstiler til både Herøy kirke og Dønnes kirke.

Herøy fikk i 1999 Herøy kirke fikk alle settene ferdig finansiert og Svalastog overrakte alle settene til Arne Magnus Smørvik, som da var sokneprest i Herøy.

Det var dessverre ikke nok finansiering til alle settene til Dønnes kirke, og derfor mangler Dønnas kirke i dag det 4. settet for at kirketekstilene i Dønnes skal være komplette.

Ba om lån Dønna menighetsråd ved kirkeverge Bård Grønbech har anmodet Dønna kommune om et kortsiktig lån i forbindelse med anskaffelse av kirketekstiler til Dønnes kirke.

Borgny Svalastog begynner etter hvert å bli en eldre dame, i tillegg til at hun har mange store planlagte prosjekter foran seg.

Har tid i høst Blant annet skal hun i gang med et stort prosjekt sammen med Snøhetta som nok vil ta all hennes tid ei god tid framover.

Fellesrådet i Dønna mener derfor det begynner å haste med å få realisert det 4. settet mens Borgny har kapasitet til å lage dette.

Kirkevergen har vært i kontakt med henne og fått opplyst at hun vil ha en rolig periode nå i høst, og derfor kunne tenke seg å komme i gang med jobbingen på Dønna sitt fiolette sett nå.

Innsamling og sponsing Kirkevergen tar sikte på å få finansiert dette settet med innsamlinger og sponsing fra næringslivet innen kort tid.

Han håper også å få litt drahjelp fra bispedømmet i dette arbeidet, også økonomisk, som mente at Nord-Norges vakreste kirke selvfølgelig måtte få på plass dette settet snarest, og da gjerne med hjelp av biskopen.

Rådmannens vurdering Rådmannen er av den formening at kommunen bistand i dette viktig arbeidet med å komplettere kirketekstilsettene i Dønnes kirke kan være å gi den nødvendige garanti til leverandør Borgny Svalastog slik at arbeidet nå kan påbegynnes.

Låneavtale I tillegg bør det inngås en låneavtale mellom kommunen og Dønna kirkelige fellesråd hvor kommunen stiller et kortsiktig rentefritt lån til rådighet for fellesrådet slik at oppgjør til Borgny Svalastog kan skje i henhold til leveringsavtale mellom henne og kirkelig fellesråd.

Dette lånet vil trolig kunne bli på mellom kr. 60.000 – kr. 100.000, avhengig av framdriften i fellesrådet sin pengeinnsamling.

Tilbakebetalt i 2013 Lånet bør være tilbakebetalt innen 1. juli 2013, dersom dette ikke skjer så bør kommunen kunne trekke inn restsaldo i forbindelse med overføring av kommunens driftstilskudd for 2. halvår 2013 til fellesrådet.

Kommunestyret bør kunne gi rådmannen fullmakt til å inngå nødvendig detaljerte avtale med Dønna kirkelige fellesråd.

Dette blir da kommunens bidrag til anskaffelsen av dette kirketekstilsettet.