Kristian Mikalsen fra Made2Fade gir gjennom kurset elevene en unik mulighet til å lære å mikse plater og få et innblikk i hvordan DJ`ing fungerer. Kurset er todelt og består av grunnleggende innføring i DJ`ing med en teoretisk og en praktisk del. En disc jockey eller DJ er som de fleste vet en fellesbetegnelse på personer som spiller og mikser musikk fra plater for et publikum.

- Gjennom kurset får også elevene vite litt om historien bak DJ'ing og hip-hop kulturen som ligger bak. Elevene får teste ut utstyret, eksperimentere og prøve seg som DJ. De får også se litt film og se hvordan en DJ jobber. Kurset er en del av den kulturelle skolesekken og jeg er nå på en ukes turne på skolene. I kveld drar jeg til Dønna og skal ha kurs der torsdag, sier Mikalsen.

Moderne utstyr
Mens en DJ tidligere måtte drasse rundt på en hel platesamling med vinylplater fungerer det nå slik at musikken ligger på en Mac eller PC som mp3-filer. Musikken overføres til en kontrollplate som musikken kan styres og manipuleres med. På denne måten blir det selvsagt enklere å ta med seg hele "platesamlingen" fra sted til sted.

Mange oppdrag
Kristian Mikalsen forteller at siden de startet opp med firmaet Made2Fade har det vært nok å gjøre.

- Vi har 10 DJ-er som er tilknyttet oss og vi formidler musikk til alle typer arrangementer. Vi ønsker rekruttering og kanskje er det noen som gjennom kursene finner ut at de har lyst til å prøve seg videre, sier Kristian.

Den kulturelle skolesekken
Den kulturelle skolesekken er en nasjonal satsing som skal bidra til at alle skoleelever i Norge får møte profesjonell kunst og kultur av alle slag. Den kulturelle skolesekken er et samarbeidsprosjekt mellom Kulturdepartementet og Kunnskapsdepartementet.

Elevene og skolene skal gjennom ordningen få mulighet til å oppleve, gjøre seg kjent med og utvikle forståelse for profesjonell kunst- og kulturuttrykk av alle slag.

Kulturtilbudene skal være av høy kvalitet og vise hele bredden av kulturuttrykk:
- Scenekunst
- Visuell kunst
- Musikk
- Film
- Litteratur
- Kulturarv

Den kulturelle skolesekken har vært en del av regjeringens kulturpolitiske satsing for grunnskolen siden 2001, og har etter hvert blitt utvidet til videregående skole. Dette betyr at alle elever – fra 6 til 19 år – innlemmes i ordningen.