To av disse 12 tomtene er beregnet for aquakultur-/laksenæringa, mens de 10 andre er tiltenkt tradisjonell fiskerinæring.

Åpnet 2009 Bukkholmen fiskerihavn ble åpnet med stor festivitas juni 2009 av fylkesrådsleder Odd Eriksen. Nå får politikerne ta stilling til hva det skal koste å kjøpe seg tomt i fiskerihavna.

Saksbehandler Svein Davidsen har holdt seg til et vedtak i formannskapet fra 26. janauar 2010 hvor formannskapet godkjente en utforming av kjøpekontrakt for salg av tomter på Bukkholmen fiserihavn.

Av kontraktens punkt 1 som omhandler kjøpesum framkommer det at denne skal utgjøre summen av et anleggsbidrag per tomt og en kvadratmeter-pris som ganges opp med tomtens størrelse.

Inkludert i summen Grunnkjøp og opparbeidelse av kommunaltekniske anlegg som veibelysning, strømforsyning fram til etablert trafo og slamavskiller, samt vei, vann- og avløpsnett skal være inkludert i kjøpesummen.

Det er også anledning til å leie tomt på Bukkholmen og i disse tilfeller foreslår saksbehandler at det fastsettes en årlig festeavgift til 7,5 % av beregnet kjøpesum ut fra det som framkommer av første avsnitt.

Festetiden settes til 30 år og leietaker gis  rett til enhver tid å kunne innløsning tomten.

Innstillingen til formannskapsmøtet 26. januar blir derfor slik:

Med henvisning til tidligere godkjent formular for kjøpekontrakt, jfr. pkt 1 som omhandler fastsettelse av kjøpesum, ved salg av tomter på Bukkholmen Fiskerihavn, vedtar formannskapet at anleggsbidraget settes til kr. 33.300,- pr tomteenhet og kr. 45,- pr. m2.

I de tilfeller at interessent ønsker å leie tomt fastsettes årlig festeavgift til 7,5 % av beregnet kjøpesum ut fra det som framkommer av første avsnitt.

Festetiden settes til 30 år og leietaker gis  rett til enhver tid å kunne innløsning tomten. Videre kan avtalen sies opp av leietaker ned 1 års varsel.

Som kontrakt ved leie brukes Statens Kartverk sitt formular av mai 2009