- Hun er en ivrig sanger og låtskriver, og med kyndig hjelp og oppmuntring fra  kulturskolerektor Reidar Moursund, var hun altså helt i toppsjiktet denne gangen, sier Annette Stenseng.

Audition i "Store studio" hos NRK
Sangen hennes «Perle» er en poplåt med rhytm & blues elementer og er det fjerde bidraget Ingrid har sendt inn.

- I NRK sitt legendariske «Store Studio» fikk vi beskjed om at de 25 som var innkalt til audition ble ansett som gode nok til å stå i Spektrum alle sammen, men at alt nå handla om den såkalte «paletten», dvs årets sammensetning. Noen band skal alltid med, ulike sjangre må komme fram, ulike landsdeler bør være representert osv, osv, forteller Annette.

Flest bidrag
- I sjangeren «jente synger egen låt med eller uten gitar» er det alltid flest bidrag. Det er definitivt jentene som er tøffest, og det er helt utrolig hva disse ungene presterer, sa MGP jr generalen. De skiller seg ut fra alle øvrige sangkonkurranser, ved at de ikke bare «Covrer» andres låter men framfører eget stoff, så her ser vi på alle som vinnere, slo hun resolutt fast. Vi ble oppmuntra til å fortsette å sende inn bidrag og ikke minst at Ingrid måtte fortsette å skrive og synge. Det vil nok denne jenta fortsette med så lenge hun lever, avslutter Stenseng.

Fakta
Melodi Grand Prix junior eller MGPjr er en norsk låtskriver/sangkonkurranse for unge mellom 8 og 15 år, som arrangeres i regi av NRK hvert år. Konkurransen ble startet i 2002 av Danmarks Radio (DR) som inviterte NRK og SVT å delta. Fra 2006 til 2009 ble det arrangert en nordisk finale, der de to beste fra hvert lands nasjonale finaler møtes.

I 2010 ble det innledet et samarbeid med Ungdommens kulturmønstring (UKM).

Deltakelse
For å delta må man være mellom 8 og 15 år (ikke fylt 16 før nasjonal finalen), og man må lage en sang med egen tekst og melodi. Deretter plukkes det ut ti bidrag av juryen til å delta i finalen i Oslo Spektrum, hvorav fire går videre til superfinalen, der vinneren kåres.

Internasjonale konkurranser
Det var de skandinaviske landene som fikk idéen om et Melodi Grand Prix for ungdom, og den første MGP Junior Nordic ble arrangert i Danmark i 2002. Konseptet ble deretter adoptert av Den europeiske kringkastingsunionen (EBU) i 2003, og en europeisk finale ble avholdt, Junior Eurovision Song Contest (JESC). Norge, Sverige og Danmark trakk seg ut derfra i 2006, og startet opp igjen MGP Junior Nordic. Finland ble med i 2007, slik at det har blitt en nordisk finale. Årsaken til at NRK trakk seg ut av JESC var at det ble ønskelig med en superfinale slik at det ikke ble en offentlig rangering av alle bidrag.

Kilde: Wikipedia