10. klassingene ved skolen har fått god hjelp av foreldre og lærere til å sette sammen rundt 20 morsomme og velklinkende numre.

Oljesjeiker Den røde tråden er to oljesjeiker, spilte av Aleksander Eriksen og Håkon Moe, som under palmene ved Danielholmen Spa og Resort ser tilbake på tiden før oljen gjorde herøyfjerdingene styrtrike.

Rikdommen har også ført til at tunnel har erstattet ferjene, og på flyplassen Herøy International lander det ene storflyet etter det andre.

Revyen er som Fantomet – snill med sine egne, mens ”fiendene” får gjennomgå i den forstand at både nabokommunene får sin dose lyskepark.

Austbø-kar Og dette rammer blant annet austbø-karen som forsøker å betale på kiosken med legoklosser. Et utrolig morsomt nummer hvor Sondre Bjertnes Hansen opptrer som en totalt forvirret øyboer.

Nummeret spiller på austbøskolens suksess i First Lego League.

Og rekken av gode revynumre og strålende skuespillerprestasjoner er lang. Kanskje aller best likte undertegnede nummeret med skillsmissebarnet – glitrende spilte av Ana Maria Jakobsen.

Skillsmissebarn Det uskyldige barnehagebarnet må dele tiden sin mellom to foreldre og har dermed to av alt – også kjærester.

Men skjønner ikke bestemorens utsagn om et ludder fra Sandnessjøen som skal være skyld i skillsmissen.

Når et ludder blir sammenliknet med et troll, blir forvirringen totalt for det stakkars barnet når eventyret ”De tre bukkene Bruse” dukker opp i barnehagen.

Revyen sneier ellers innom ulike hendelser i Herøy det siste året og tar også opp ulike aktuelle problemstillinger.

Ordførervalg i HALD Vi fikk blant annet være tilstede på ordførervalget i den nye store HALD-kommunen, hvor ordførerkandidatene måtte gjennom et utfordrende kamelløp.

Ikke uventet snubler Dønnas kandidat i falloser, Leirfjords kandidat treffer ikke blink med sin pil og bue og til slutt vinner ikke uventet Herøys kandidat.

Og Herøy fortsetter å inneha ordførervervet i HALD.

Befolkningsoppgangen får sin hyllest gjennom en sang til konsulent Stig Neraas, selv om det blir gjort mange morsomme poeng av at man måtte ansatte en konsulent for å få opp antall fødsler.

Det mangler ikke på gode forslag, for å si det slik.

Flinke elever Klassen er som nevnt godt forspent med flinke skuespillere.

Når vi i tillegg finner dyktige sangere som Kristian Sæther Karlsen og Kenneth Hansen er naturlig at disse også får sine minutter på scenen.

Både morsomt og vakkert ble det da Astrid Wennemo og Kristin Heggheim spilte firehendig piano på ”Anitras Dans” av Grieg og fire staute gutter ga oss en usedvanlig stivbent ballettnummer som alver.

Dronningbesøk Latteren tok også av da vi fikk oppleve elevenes versjon av en herværende sauebonde og billettørs møtes med Dronning Sonja nå i høst. Utrolig morsomt.

En meget morsom revy med flere meget dyktige unge aktører fikk sin velfortjente stående applaus på premieren fredag.

Saka ble først publisert på Herøy kommunes nettside 22. novmber for Herøyfjerdingens server lå nede.