Når årets Herøydaga innledes torsdag om en uke er det som alltid – med kirkekonsert.

Men årets kirkekonsert blir spesiel, forteller Britt Anne Karlsen og Mariann Lundestad engasjert.

Spesiell kirkekonsert - Svein Ove Pettersen, Jarl Åge Aaker. Andreas Vang Olsen, Hans Jacob Øksne og Ivar Harry Johnsen har plukket fram et knippe låter som har betydd mye for dem.

De har kalt konserten "Songen" og det bør bli en stemningsfull start på Herøydagan, sier de to til Herøyfjerdingen.

Samme kveld er det også St.Hans-aften og i år inviterer Herøy Båtforening til  feiring for alle i småbåthavna.

Høydepunkter Programmet for årets Herøydaga er fullt av spennende ting og når vi ber Britt Anne Karlsen og Mariann Lundestad plukke noen høydepunkter er det vanskelig å velge.

- Det er så mye å velge i, men vi kommer neppe utenom kulturkvelden på fredagskvelden hvor "Næringsprisen" for første gang skal deles ut.

Dette er det ordføreren som gjør, og han skal også dele ut ”Kulturprisen”, sier Karlsen.

Og Lundestad fortsetter: - Det er selveste Radini som skal være konferansier. Det blir en tryllende konferansier, for dette er en standup-komiker som samtidig er tryllekunstner.

Elever fra Kulturskolen i Herøy skal spille. Sandra Edvardsen, som går musikklinja ved den videregående skolen i Bodø, skal synge for oss.

Men åpninga på kulturkvelden – den er det Herøy Musikkorps som står for, sier Lundestad.

Barne- og familieforestilling Vi møter for øvrig Radini igjen på lørdag klokken 13 når han inviterer til barne- og familieforestilling i Herøyhallen.

To timer senere settes kortfilmen ”Zakariassen må dø” opp i aulaen. Dette er en film som i stor grad er tatt opp i Herøy og Dønna sist høst og hvor Magne Pettersen hadde regien.

Veldig mange vil nok være spente på å se 5. klassingen Sunniva Dahl Pettersen fra Herøy på lerretet i en rolle hun har fått mye ros for.

Lånkerevyen Og lørdagen blir en dag fylt med mye fint, for klokken 20 på kvelden bør du få med deg ”Lånkerevyen”.

- Vi syns det er veldig artig at de har lyst til å komme til Herøy. Først skulle de komme med 23 stykker, men nå blir det rundt 30 personer.

De skal delta i NM for revynumre en uke etter Herøydagan, men i Herøyhallen får vi en smakebit på det beste med ”Lånkerevyen” fra de siste 30 årene, sier Karlsen og Lundestad som nå virkelig merker at ”Dagan” nærmer seg.

Dugnadsarbeid fra 200 - Nå er det Herøydaga nesten døgnet rundt med organisering og annet. Det er mye som skal klaffe, og vi venter storinnrykk av folk.

Vi vil også gjerne rette en stor takk til de rundt 200 kvinner og menn fra Herøy som stiller i alle slags komiteer.

Bygdesamlinga Det er liksom kjennetegnet på herøyfjerdingen – at man stiller opp når man blir spurt, avslutter de to kvinnene som står i spissen for årets store høydepunkt i Herøy.

Vi legger til at det selvsagt blir liv og røre i og utenfor bygdesamlinga med en rekke aktiviteter som hesteridning, musikk og Herøy Husflidlag skal også være til stede og stå for servering her.

For ytterligere informasjon og program, klikk deg inn på http://www.heroydagan.no/