I Dammen på Tenna, nærmere bestemt på Langstrand, er grunnarbeidene i gang for de seks bryggene og det ene nordlandshuset selskapet Fritidshus på Helgeland skal føre opp.
 
Sten Magne Hansen forteller til Herøyfjerdingen at fire av bryggene skal være ferdige før jul.
 
Panorama mot storhavet
- I løpet av vinteren håper jeg at alt står ferdig. Dette er en fantastisk fint område og vi skal føre opp bygningene slik at de samstemmer med området ellers. Det skal være ryddig og ordentlig, sier Sten Magne Hansen.
 
Helt nede ved strandkanten kommer bryggene og eierne vil da få panoramautsikt direkte ut mot storhavet.
 
Området Fritidshus på Helgeland skal sette opp bygningene er innpå 20 mål stort.
 
- Bryggene vil ha en grunnflate på 80 kvadratmeter, med en liten etasje nummer to i tillegg.
 
Nordlandshuset får en grunnflate på 50 kvadratmeter, og her blir det en halv andre-etasje, forteller Sten Magne Hansen videre.
 
Følger trenden
Bryggene får en pris på 1, 4 millioner kroner og vil innholde både kjøkken, stue, fire soverom, bad og badstu. I tillegg har eierne noe valgfrihet i forhold til en del detaljer med hensyn til innredning.
 
Interessen for fritidshus på kysten er stor og følger trenden i samfunnet ellers med at folk gjerne vil ha det vel så fint på fritiden som ellers.
 
- Vi ser det mer og mer – folk vil gjerne ha høyere standard på fritidshusene enn der de bor ellers i året.
 
Høy standard
Derfor vil disse byggene vi fører opp på Tenna ha høy standard. Målgruppen er folk som vil være store deler av fritiden her ute. Mer enn bare i helgene.
 
Mange velger å bruke pengene på dette. Det er snakk om prioritering. Jeg ser det samme i forhold til byggene vi setter opp i Hemavan i Sverige, sier Hansen.
 
Og interessen er stor. Så stor at fire av bryggene allerede er solgt – før arbeidet er igangsatt.
 
- I løpet av et par uker regner med at vi har solgt resten, sier Sten Magne Hansen.
I oktober kommer de første byggene til Tenna, klare for oppsetting. Da er de for en stor del ferdigprodusert fra fabrikk og monteringen skal være gjort i løpet av vel en ukes tid, sier Sten Magne Hansen.
 
 
Og det kan komme mer fritidshus på Langstand:
 
- Vi har fortsatt tre byggeklare tomter hvor husene kan leveres som en ferdig pakke, avslutter Hansen.