De var tidlig i gang i dag, de som har ventet på å få komme igang med å sette opp ballbingen i Øksningan.

Ringmur  I dag startet støypingen av ringmuren og når forskalingen er fjernet og masse har blitt lagt inni og rundt, blir det klart for asfaltering.

- Dette blir gjort når veien over Våg på Dønna er ferdig og denne asfalteringen blir samordnet med asfaltarbeid på Hestøya, forteller Yngve Magnussen som selv deltar i dugnadsarbeidet på Øksningan.

Puslespill I ballbingen skal det legges såkalt drenerende asfalt, før det skal legges sportsdekke i form av klikkplater som ett puslespill.

- Dette gjør at man kan spille flere typer ballspill i bingen. Blant annet bandy som er blitt populært på Helgeland, sier Magnussen videre.

Dugnad
Det var i dag fem menn på dugnad med støypingen og litt små arbeid rundt grillhytta, nemlig Knut Aaseng, Per Pettersen, Tommy Hansen, Yngve Magnussen og Otto Jensen.

Det er grendeutvalget i Øksningan som har tatt initiativet til å få på plass en ballbinge og de har fått 200.000 kroner i spillemidler til dette arbeidet.

500.000 kroner Ballbingen har en budsjettramme på 500.000 kroner, og da er både grunnarbeid og mye dugnadsarbeid tatt med.

- Det blir lagt til rette for at man kan demme opp og lage isbane på banen om vinteren.

Men vi må først avklare dette med leverandøren av dekket, avslutter Magnussen.