"Brudemarsj fra Herøy" er en av 15 sanger i Livslenka som var et bestillingsverk i forbindelse med kommunens 150-års jubileum i 2012. Musikken i Livslenka er skrevet av Reidar Moursund mens det er Helge Stangnes som har laget tekstene.

Brudemarsjen er en instrumental og skulle derfor være godt egnet til framføring på kirkeorgel.

- I originalversjonen arrangerte jeg den slik at 1.fiolin spilte melodistemmen. Så lot jeg 2.fiolin, bratsj og cello spille etterslagene trestemt med pizzicato (knipse på strengene). Derfor var det spennende å høre hvordan Alf hadde arrangert den for kirkeorgel; og han hadde fått med disse etterslagene på kirkeorgelet. For meg er det viktig at denne sangen har et lyst og lett uttrykk. Og det er beholdt! sier Reidar Moursund.

Eget notehefte
- Alf har laget et notehefte av dette arrangementet. I noteheftet er sangen også arrangert for B-instrument (f.eks trompet) og den er også arrangert i originaltonearten, som vi spilte den i Livslenka, sier Moursund.

Brukt i flere bryllup
- Noteheftet er sendt til en del organister/kirkekontor i Nordland. Her i Herøy kirke er den allerede benyttet i to bryllup siden premieren på Livslenka i 2012. Alf har også spilt den i et bryllup i Fjellhamar kirke i Lørenskog. Jeg synes jo det er veldig artig og smigrende at musikken blir brukt, avslutter Reidar Moursund.

Her kan dere høre innspillingen som ble gjort i Herøy kirke på Youtube