- Det spesielle bordtennisbordet er gitt i gave gjennom Norges Bordtennisforbund og en stiftelse som DNB NOR har opprettet.
 
Totalt skal det finnes rundt 80 slike i hele landet, forteller lærer ved Herøy sentralskole og leder i Herøy Bordtennisklubb Erlend Sjåvik.
 
 
Boltet fast
Oppsettet av disse bordene skal skje i samarbeid med en bordtennisklubb.
 
Herøy Bordtennisklubb skal dermed hjelpe til med å øke kunnskapen om spillet om den lille ballen også til de som ikke er bitt av bordtennis-basillen.
 
”Liten ball – stor idrett” er slagordet til Norges Bordtennisforbund og det samme finner vi igjen på sidene av bordet.
 
 
- Vi søkte og var så heldige å få et slikt bord. Det er boltet fast i asfalten i le-skuret og skal stå ute hele året.
 
 
Bordet er laget spesielt med tanke på det og koster derfor en del mer enn et vanlig bordtennisbord, sier Sjåvik videre. Rundt 15.000 kroner er prisen for dette bordet.
 
 
Idrett i kraftig vekst
Poenget med disse utendørs-bordene er å skape interesse for idretten og øke rekrutteringen. Racketene er laget av et annet materiale enn vanlig og ballene som følger med er noe tyngre enn de som brukes i innendørs bordtennis. I bordtennisens hjemland, Kina, er det vanlig å se slike bord utendørs.
 
 
- Vi har terpet på dette med å la bordet få fin behandling av elever og andre. Bordet er nemlig til fri benyttelse i skoletiden og på fritiden, sier Erlend Sjåvik som kan fortelle at bordtennis er i kraftig vekst i Nordland. For et par uker siden ble det blant annet stiftet bordtennisklubb også på Dønna.
 
Besøk av VM- og OL-trener
Torsdag 12. november kommer forbundstrener Jan Berner til Herøy for å være med på en trening med Herøy BTK\'s mange unge talenter.
 
Han skal også ha en økt i skoletiden med de som ikke spiller bordtennis, og han skal på ettermiddagen møte styret i bordtennisklubben.
 
Jan Berner har trent det svenske bordtennislandslaget til både VM og OL.
 
Dette er et landslag som i flere tiår har ligget i verdenstoppen.