Bob Dylan-konsert i kirka

Dylan_klippet

Lørdag 14. januar klokken 17 blir det konsert i Herøy kirke med sanger av Bob Dylan.

Idéen til konserten kom opprinnelig fra sogneprest Kari Sjursen og idéen fikk hun da han ble tildelt nobelprisen i litteratur i 2016. Hun er fan av Bob Dylan og da hun kom i prat med Jan Erik Sandnes ble planene for konserten fort lagt.

- Jeg er opptatt av at kirka skal bli brukt som en kulturarena og Herøy menighet har også et bra team som kan ta seg av like arrangementer. Bob Dylan og hans tekster er også verdiforankret på en slik måte at vi ikke har noen problemer med å slippe hans musikk inn i kirka, sier Sjursen.

Jan Erik Sandnes er en skikkelig Dylan-fan og kjenner også flere kompiser som er det. Planen var at konserten skulle settes opp før jul, men på grunn av mange andre aktiviteter i denne perioden ble konserten utsatt til over jul.

Dyktige musikere
Sandnes opplyser til Herøyfjerdingen at vokalisten Jan Henriksen som er bosatt i Trondheim er en meget dyktig Dylan-tolker.

- Han har sunget mye Dylan-låter og har en stemme som passer meget godt til dette. Med i bandet blir også Tom Ramberg på munnspill som bor i Finland. Han er også meget dyktig på sitt instrument, sier Sandnes.

Bandet består ellers av de lokale og erfarne musikerne Jan Erik Sandnes (gitar), Johnny Birger Hanssen (bass) og Harald Storholm (trommer).

- Vi har satt sammen et repertoar som spenner over både gamle og nye Dylan-låter. Bård Grønbech skal være med og binde sammen konserten med artige opplysninger og småprat mellom låtene. Vi tror dette blir en flott konsert og håper at riktig mange finner veien til konserten i Herøy kirke, avslutter Jan Erik Sandnes. 

Det koster 150 kroner for voksne og 100 kroner for de som er under 18 år å komme inn på konserten. Billetter selges i døra og Herøy menighet står som arrangør av konserten.

 

 

Dylan
Lørdag 14. januar klokken 17 blir det konsert i Herøy kirke med sanger av Bob Dylan. (Foto: F. Antolín Hernandez, Barcelona 1984)

Annonser