- Det blir veldig spennende og jeg har sommerfugler i magen ved tanken på å komme inn i Herøysenteret. Både fordi jeg kommer inn i et nytt miljø og fordi kundegrunnlaget blir mye større, sier Valborg Aalstad til Herøyfjerdingen.

I Herøysenteret får Herøy Blomsterhandel om lag 90 kvadratmeter til disposisjon i første etasje. Som besøkende kan du ankomme blomsterbutikken enten via inngangen til Kremmarhuset eller inngangen til Herøy Sport og Fritid.

Torsdag 8. februar er den dagen som er planlagt som åpningsdag for "nye" blomsterbutikken. Fortsatt gjenstår en del arbeid i de "nye" lokalene, blant annet mangler fortsatt gulvbelegg.

Det er ikke mange butikkene igjen nede i Silvalen hvor Herøy Blomsterhandel holder til fram til 8. februar. Den siste som flyttet var nettopp Herøy Sport og Fritid som "Blomster-Valborg" nå skal dele tak med i framtiden.

- Når folk ved spesielle anledningene kjøper blomster, så finner man fram til oss uansett. Men impulskjøp blir det lite av når butikken min ligger såpass bortgjemt som jeg gjør i dag. Det håper og tror jeg blir et pluss når jeg kommer inn i Herøysenteret, sier Aalstad.

Hun legger til at det også på flere måter blir lettere i Herøysenteret. Og tenker da på blant annet felles annonsering.

Mye større omsetning Mariann Edvardsen i Kremmarhuset sier det slik: - Vi trekker flere kunder ved at vi er kommet sammen, helt klart. Det er dessuten mer trivelig og sosialt å være sammen, sier Mariann Edvardsen. Kremmarhuset har hatt en merkbar økning i omsetningen sammenliknet med samme periode tidligere år.

Den samme kraftige økningen i omsetning har også Herøy Sport og Fritid hatt.

- Sammenliknet med desember i 2005 har Herøy Sport og Fritid hatt en utrolig økning. Samtidig har tilbakemeldingene fra både herøyfjerdinger og tilreisende vært veldig positive. Vi har økt kundegrunnlaget fra både Dønna, Sandnessjøen og Herøy, sier Kurt Arild Nilsen.

Nye arbeidsklær Han mener det store økningen i omsetning har tre årsaker: - At sportsbutikken er kommet inn i senteret - At forretningen er flyttet opp en gate - At den er et år eldre og mer etablert.

Herøy Sport og Fritid har nylig inngått avtale med to leverandører av arbeidsklær, nemlig Blåkleder og T-Havs. Dette skyldes at at Seløy Undervannsservice AS som er en stor kunde har etterspurt disse merkene.