2. september skal NAV-kontoret være ferdig etablert. Da er kommunens tjenester koblet sammen med trygde-etaten og flyktninge-konsulenten.

Sistnevnte blir utlyst i disse dager, forteller Anne Christine Hjelt til Herøyfjerdingen.

- Det blir et likeverdig samarbeid mellom stat og kommune. Jeg er og blir kommunalt ansatt som NAV-leder i Herøy.

Går ut av barnevern Hun går med dette ut av barnevernstjenesten, men skal fortsatt jobbe med saker som hører inn under sosialkontoret.

Det blir mye nytt å forholde seg til. Herøy er i den nest siste gruppen med kommuner som får på plass NAV-kontor og på mange måter kan vi si at det er en fordel at vi er sent ute, mener Hjelt og mener med det at Herøy kan støtte seg til erfaringer som er gjort andre steder hvor NAV har fungert en tid.

De fleste har nok notert seg svært mye kritikk mange steder av ordningen.

Fem årsverk NAV-kontoret i Herøy får fem årsverk når kontoret er på plass i det nye rådhuset 2. september. Disse skal befatte seg med sosiale tjenester, gjeldsrådgivning, Flyktningearbeid, Rusproblematikk og Husbank.

- Det blir en halv stilling som flyktningkonsulent, en hel stilling som sosialkonsulent, 2,5 stilling relatert til trygd og en hel stilling som NAV-leder.

Og det er viktig å understreke at brukerne skal stå i fokus. Det vil i tiden framover handle mye om hvordan brukerne skal få sine tjenester utført på en rask og god måte, avslutter prosjektleder for NAV (og påtroppende NAV-leder) Anne Christine Hjelt.