- Stillingen i Alstahaug blir mer en lederstilling enn den stillingen jeg har i dag, forteller Hjelt til Herøyfjerdingen.

Hun overtar da den ledige stillingen i Alstahaug etter at Oddbjørn Lorvik, også han herøyfjerding, 1. desember overtok som sjef for lensmannsdistriktene Alstahaug/Leirfjord, Herøy/Dønna og Lurøy/Træna.

Pendlet til Dønna Siden i høst har Anne Christine Hjelt også vært leder for NAV-kontoret på Dønna med to ukentlige kontordager der, mens hun har vært tre dager ved NAV-kontoret i Herøy.

Godt kjennskap til forholdene både i Herøy og Dønna tror hun blir en fordel i jobben som NAV-leder i Alstahaug.

- Det skjer utrolig mye endringer for tiden innenfor NAV-systemet, og de små kommunene er nødt til å spille på lag.

Kjenner kommunene Derfor tror jeg det er en fordel å kjenne de kommunene og ikke minst folkene man skal samarbeide med, sier hun.

- Det er helt klart en del utfordringer i Alstahaug innenfor NAV-systemet. Jeg vil blant annet gå inn og se hvordan ting drives der.

Jeg er veldig opptatt av å få folk ut i arbeid og kommer til å se på ting i forhold å stille krav og hva pengene blir brukt til. Jeg er opptatt av økonomi, sier Hjelt videre.

Stille krav - Folk må prøve å stå på egne bein og klare seg selv, legger hun til.

Anne Christine Hjelt 47 år og har mange år bak seg innenfor denne type arbeid. Hun har også en solid utdanning i ryggen, blant annet grunnfag psykologi som hun avsluttet i fjor.

Hva kan du bidra spesielt med i Alstahaug, spør vi.

Ærlighet og ro en styrke - Jeg tror jeg er ærlig i forhold til folk. Dessuten er jeg rolig, så jeg tror min måte å jobbe på er en styrke, avsutter Anne Christine Hjelt.

Fra 1. februar blir May Britt Pedersen konstituert som NAV-leder i Herøy, men stilling vil senere bli lyst ut.