For spørsmål og påmelding: Ring folkehelsekoordinator Karina Kilvær på tlf. 917 92 071

Prosjektet er et samarbeid mellom Nordland Idrettskrets og Forum for Natur og Friluftsliv og Valnesfjord Helsesportsenter der målet er å legge til rette for  mestringsopplevelser innen friluftsliv og idrett for personer med funksjonsnedsettelser.

Vi ser et stort potensiale i støttekontakttjenesten når det gjelder å skape økt sosial, fysisk og psykisk helse blant brukerne ved å legge til rette for mer fysisk aktivitet og  friluftslivsopplevelser. Vi tilbyr derfor et Tur- og treningskompis kurs der eksisterende støttekontakter og personer fra lag og foreninger, med et ønske om å jobbe med tilrettelagt fysisk aktivitet og friluftsliv, får økt kompetanse på dette feltet i sin jobb som Tur- og treningskompis. Tur- og treningskompisene jobber da under samme type kontrakt som kommunens støttekontakter, med fokus på aktivitet og  friluftsliv i oppdraget.

Kurset er allerede gjennomført med stor suksess i 8 kommuner i Lofoten og på indre Helgeland, og det planlegges oppstart i Salten i løpet av 2016. Dette er et spennende prosjekt som går på tvers av offentlig og frivillig sektor. 

Ved at vi sammen jobber mot samme mål har vi mye større sjanse for å få til økt aktivitet blant de som trenger litt ekstra hjelp til å komme seg ut! 

Så hvorfor starte opp Tur- og treningskompis i vår kommune? 

  • Dette er et helt konkret tiltak for å bedre folkehelsen blant de mest inaktive i samfunnet, basert på et allerede eksisterende lovpålagt tiltak.
  • Kommunen får økt tilgang på ressurspersoner i støttekontaktsystemet
  • Man oppnår kompetanseheving blant eksisterende støttekontakter
  • I pakken inngår
    • 16 timers Tur og treningskompis kurs
    • 2 oppfølgingskurs/samlinger pr. år i regi av NIK/FNF

Les mer her: http://www.idrettsforbundet.no/idrettskretser/nordland-idrettskrets/prosjekter/tur--og-treningskompis/